PNL a predat democraţia în ghearele PSD. AEP va fi condusă de politrucul lui Dăncilă şi Ciolacu

Autoritatea Electorală Permanentă, instituţie cheie în organizarea alegerilor şi în controlul finanţării partidelor politice, va fi condusă de un politruc PSD, executant fidel al ordinelor de partid. Votul dat înseamnă nu doar că PNL i-a mai trădat o dată pe români, ci şi că alegerile europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale din 2024 se vor desfăşura sub controlul absolut al PSD.
„PNL a predat democraţia în ghearele PSD, votându-l la AEP pe omul lui Firea şi Pandele, omul PSD, executantul fidel al ordinelor de partid. Ciolacu a reuşit să îşi mobilizeze ambele partide: PSD şi PNL. Toni Greblă a fost secretarul general al Vioricăi Dăncilă, numit politic la CNAIR şi după asta l-au plimbat pe la Prefectura Bucureşti, unde a avut drept unic scop să lupte pentru mafia imobiliară. Nu vom avea alegeri fără suspiciuni cu Toni Greblă în fruntea AEP. USR l-a propus pentru funcţia de preşedinte al AEP pe Cristian Preda, un profesionist, un om integru, care să facă din AEP o instituţie democratică. Mulţumim forţelor democratice din Parlament care au votat propunerea USR. PNL a ales, însă, să trădeze. Din nou”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor. „PSD a reuşit să captureze cea mai importantă instituţie pentru alegerile şi democraţia din România. Pentru nu ştiu a câta oară, PNL a arătat românilor că nu este decât un accesoriu, brelocul PSD. Au urmat instrucţiunile şefilor de la PSD şi au votat un om care are ca maximă calitate obedienţa faţă de PSD. Românii, în special cei din Diaspora, au trecut şi în 2014, şi în 2019, prin experienţa jignitoare a cozilor imense la secţiile de vot şi nu mai vor alegeri organizate de PSD”, a afirmat Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.
Potrivit legislaţiei în vigoare, mandatul preşedintelui AEP are o durată de 8 ani şi poate fi reînnoit o dată. Cu alte cuvinte, dacă execută fidel ordinele PSD, Toni Greblă are toate şansele să stea la butoanele organizării alegerilor şi controlului finanţării partidelor până în 2039.
Omul propus de USR, Cristian Preda este profesor de ştiinţă politică şi decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. Autor al mai multor lucrări în materia legislaţiei electorale şi participant la 15 misiuni electorale pe trei continente, Cristian Preda a prezentat 16 măsuri ce ar trebui luate la nivelul AEP, în perspectiva celor patru rânduri de alegeri din 2024. Printre acestea se numărau îmbunătăţirea semnificativă a Registrului Electoral – ca să nu riscăm să avem pe listele electorale mai multe persoane decât cetăţenii înregistraţi la recensământ – şi organizarea unor secţii noi de vot, mai ales în străinătate.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )