Petiție pentru susținerea sectorului serviciilor sociale licențiate

Membrii și susținătorii Asociației „Ai Voință, Ai Putere“, alături de alte Organizații Non-Guvernamentale dedicate bunăstării comunității, aduc în atenția autorităților competente o problemă urgentă ce afectează sectorul serviciilor sociale licențiate din țara noastră.
Sunt cunoscute dificultățile financiare și birocratice cu care se confruntă furnizorii de astfel de servicii esențiale pentru cei mai vulnerabili membri ai societății. În lumina acestor provocări, ONG-urile se adresează Guvernului, Parlamentului, Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor, cerându-le să acorde o atenție deosebită acestei probleme și să adopte măsuri concrete în sprijinul și dezvoltarea acestui sector vital.
Una dintre principalele preocupări este legată de recentele modificări legislative referitoare la eliminarea sponsorizărilor de la microîntreprinderi, care afectează în mod direct capacitatea ONG-urilor de a susține cauze sociale și de a furniza servicii esențiale comunității. „Propunem implementarea unor politici sau ordonanțe de urgență care să faciliteze accesul la sponsorizări din partea firmelor mici și mijlocii, reducând astfel povara financiară pentru organizațiile care furnizează aceste servicii. În același timp, solicităm un efort sporit din partea autorităților pentru verificarea și licențierea tuturor ONG-urilor înregistrate în Registrul Național al Ministerului Muncii, asigurându-ne că doar organizațiile licențiate primesc sprijinul necesar. Este imperativ să creăm un mediu stabil și predictibil pentru sectorul serviciilor sociale licențiate, astfel încât aceste servicii vitale să poată continua să ofere sprijinul necesar comunității noastre. Apelăm la toți cei implicați să ia în considerare această petiție și să acționeze în consecință pentru a asigura un viitor durabil pentru serviciile sociale licențiate în țara noastră“, au precizat reprezentanții Asociației „Ai Voință, Ai Putere“.
Fiecare ONG licențiat pentru servicii sociale, fiecare părinte, bunic și cetățean preocupat de binele comun poate contribui la această inițiativă. Numai prin efortul comun putem convinge autoritățile să reintroducă sponsorizările și să susțină în continuare acțiunile pozitive în comunitate.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )