Peste 7.700 de copii din medii defavorizate au primit cărți și rechizite donate de către NEPI Rockcastle și World Vision România

Pentru copiii din mediile defavorizate din România, accesul la cărți și rechizite este foarte redus. Potrivit celor mai recente statistici World Vision, 25% dintre elevi nu au acces întotdeauna la suportul educațional de care au nevoie la școală. Pentru a le veni în ajutor, NEPI Rockcastle, alături de World Vision România, a demarat, în luna septembrie, campania de strângere de cărți și rechizite noi, ,,Dăm Aripi Educației”. Până în luna noiembrie, au dotat și mobilat 24 de biblioteci din comunitățile locale. Astfel, toți cei ce și-au dorit să ofere cărți (noi sau second-hand) sau rechizite noi, au putut dona în spațiile special amenajate în zece centre comerciale din rețeaua NEPI Rockcastle din întreaga țară.

„Gândiți-vă la un copil care iubește poveștile, este avid de cunoaștere, vrea să învețe, dar nu are de pe ce. Un copil pentru care singura șansă de a evada din sărăcie este educația, dar cum să fie educat când el nu are o armă esențială – cartea? Ei bine, împreună cu partenerii noștri de la NEPI Rockcastle am schimbat această realitate pentru 7.700 de copii! A fost o bucurie imensă şi pentru noi, dar mai ales pentru copii. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la această campanie minunată”, transmite echipa World Vision România.

Sprijinul și implicarea românilor au depășit toate așteptările organizatorilor, datorită acestora 24 de școli din 18 județe au primit donații în cărți și piese de mobilier necesare dotării bibliotecilor școlilor. Astfel, toată echipa a reușit să ajute un număr impresionant de 7.768 de elevi să descopere bucuria lecturii și să aibă acces la o resursă educațională. Această șansă îi va ajuta să se dezvolte pe termen lung. Pe lângă școli, campania a vizat și copiii din comunitățile defavorizate. Astfel, peste 500 de rechizite au fost donate familiilor elevilor, ce au avut un început de an școlar fără griji.

,,Pentru copiii din medii vulnerabile, educația și accesul la cărți reprezintă una dintre cele mai importante șanse la un viitor mai bun. Suntem mândri că, alături de partenerii noștri de la World Vision România, și cu ajutorul tuturor vizitatorilor centrelor comerciale ce au donat cărți și rechizite, am reușit să susținem procesul educațional în comunitățile defavorizate, să revitalizăm bibliotecile pentru 24 de școli ce deservesc peste 7768 de elevi, oferind astfel șanse egale la educație copiilor din zone defavorizate“, au declarat reprezentanții NEPI Rockcastle.

Cărțile și rechizitele au fost distribuite de World Vision România bibliotecilor si școlilor din București, Ilfov, Constanța, Ialomița, Arad, Timiș, Dolj, Gorj, Vâlcea, Neamț, Brăila și Galați. Donațiile au reprezentat o oportunitate de înnoire pentru bibliotecile școlare, al căror fond este învechit și necorespunzătorul noului curriculum școlar. Unele dintre aceste școli nu au mai primit cărți noi în ultimii zece ani.

Campania s-a desfășurat în zece centre comerciale NEPI Rockcastle din țară: Mega Mall București, Promenada Sibiu, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Mureș.

Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului NEPI Rockcastle din cele nouă țări, inclusiv România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună), platforma de responsabilitate socială a grupului. „Responsabili, Împreună” reprezintă angajamentul NEPI Rockcastle prin intermediul centrelor comerciale din portofoliu pentru dezvoltarea și susținerea comunităților. Acest proiect reunește toate inițiativele, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educația, comunitatea și protecția mediului.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )