Peste 60 de misiuni ale pompierilor ialomițeni, desfășurate în ultimul weekend

Pompierii ialomițeni au acționat pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea și înlăturarea efectelor meteorologice manifestate la nivelul județului, desfășurând un total de 62 de misiuni în ultimele 72 de ore.
La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Sâmbătă, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Movila, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victima a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.
Tot sâmbătă, un alt accident rutier s-a produs în municipiul Urziceni. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, rezultând două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la fața locului. În sprijin a ajuns și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul

evenimentului, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.
Tot în perioada de referință, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe raza localității Bucu. În accident a fost implicat un autotren ce transporta ovine. Acesta a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma evenimentului rutier, a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată și monitorizată la locul solicitării. Ulterior, aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Din totalul celor 504 ovine transportate, 168 au fost

găsite decedate. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
De asemenea, duminică, alt accident a avut loc între două autoturisme, pe raza localității Maia. La fața locului, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit, constatând trei victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, una dintre victime a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni, iar celelalte două au refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.

Tot duminică, două echipaje de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe raza localității Maia. În accident au fost implicate un autoturism și două atelaje hipo. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost monitorizată și evaluată la locul solicitării. Din fericire, ulterior nu a fost necesar transportul acesteia la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
Altă intervenție soldată cu victime a avut loc tot duminică, în jurul orei 22.20, când salvatorii ialomițeni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Gheorghe Doja, în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au fost preluate și

transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării, precum și sablarea părții carosabil.
În urma fenomenelor meteorologice generate de codul galben emis la nivelul județului Ialomița, echipajele operative au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de vreme. Cu efort susținut, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru: degajarea unor copaci căzuți pe autoturismele parcate în apropiere, dar și pe partea carosabilă, în trei zone din municipiul Slobozia; degajarea unui copac căzut pe carosabil, în orașul Țăndărei; degajarea unui copac căzut pe carosabil, în municipiul Fetești.
Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării următoarelor evenimente: Târgul „Pâinea și vinul” – Muzeul Național al Agriculturii; Festivalul „Vlah Spirit

Motorfest” -Poligon Slobozia; Meciul de handbal, dintre C.S.M Unirea Slobozia și F.C. Rapid București, ce s-a desfășurat în sala sporturilor Andreea Nica; Meciul de fotbal, dintre A.C.S Recolta Gheorghe Doja și C.S Gloria Băneasa, ce s-a desfășurat pe Stadionul Comunal Gheorghe Doja.
Vineri, în jurul orei 13.30, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de porumb, în comuna Perieți. În urma incendiului a fost distrus 1 hectar de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
De asemenea, sâmbătă, respectiv duminică, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru

lichidarea a două incendii, izbucnite la platforma de depozitare a resturilor menajere, din municipiul Urziceni. Au ars resturi vegetale, deșeuri din lemn provenite de la toaletarea pomilor și deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.
Totodată, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru limitarea și

lichidarea unui incendiu care a cuprins podul unei bucătării, în localitatea Fierbinți Târg (sat Grecii de Jos). Au ars bunuri electrocasnice și podul clădirii pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacăra, generată de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.
O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc duminică, în jurul orei 12.30, în localitatea Grivița. Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru limitarea și stingerea unui incendiu produs la un centru de deșeuri reciclabile. După o intervenție de aproximativ trei ore, acesta a fost

lichidat. Au ars deșeuri reciclabile pe o suprafață de aproximativ 1000 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă focul deschis în spații deschise.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )