Peste 56 de hectare de teren, în județul Ialomița, afectate de ultimele incendii

Pompierii ialomițeni au acționat, și weekend-ul acesta, pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, salvarea persoanelor din medii ostile vieții. La nivel județean, 42 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Vineri, în jurul orei 09.20, salvatorii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijin au acționat și două echipaje ale SAJ Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, conștiente, neîncarcerate, care au primit îngrijiri medicale la locul solicitării. Cele trei persoane au refuzat, ulterior, transportul la spital.
O intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 21.40, pe DN2A, între municipiul Slobozia și localitatea Bucu. Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, în care a fost implicat un autoturism și o cabalină. În urma impactului au rezultat două victime, neîncarcerate, conștiente, cooperante. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul solicitării, una dintre victime a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate, iar cealaltă a refuzat transportul la spital.
De asemenea, în ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 13 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor 13 incendii care au avut loc în perioada menționată, 12 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 56 de hectare de teren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor, în șapte dintre cazuri a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
Pompierii militari rămân, în continuare, mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )