Peste 50 de misiuni ale pompierilor ialomițeni, gestionate pe parcursul weekend-ului

Pe parcursul acestui weekend, pompierii ialomițeni au fost solicitați pentru zeci de intervenții imediate și de gestionare a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Misiunile acestora au vizat, în principal, 50 de cazuri de acordare a primului ajutor calificat SMURD și transportarea la spital a persoanelor cu probleme medicale, 9 incendii și un accident rutier.
Vineri, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs la un depozit de furaje, în satul Frățilești. Au ars 15 baloți de paie de grâu și aproximativ 0,35 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.
Tot pe parcursul zilei de vineri, un alt incendiu a fost produs la rampa de gunoi, în satul Frățilești. Un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars o suprafață de aproximativ 0,15 hectare de gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă focul deschis în spații deschise.

În data de 18 iunie, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință, în comuna Movila. Au ars obiecte electronice și electrocasnice, materiale textile și documente personale. Cauza cea mai probabilă de producere a incendiului este scurtcircuit electric. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical la fața locului proprietarului. Ulterior, însă, acesta a refuzat transportul la spital.
Tot sâmbătă, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, în comuna Bărbulești. La fața locului s-a prezentat un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul. Pentru a preveni aceste accidente provocate de jocul copiilor cu focul, pompierii ialomițeni reamintesc cetățenilor că se interzice păstrarea surselor de foc, precum chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz şi altele asemenea, în locuri în care au acces copiii. De asemenea, se interzice nesupravegherea copiilor, precum şi blocarea lor în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune. Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.
În municipiul Fetești, tot în ziua de sâmbătă, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. La fața locului, s-a deplasat un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.
În municipiul Slobozia, de asemenea, au ars aproximativ 120 de metri pătrați de vegetație uscată. Un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă focul deschis în spații deschise.
Duminică, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu de miriște și cultură de orz, produs în municipiul Fetești. Au ars aproximativ 1 hectar de cultură de orz și 15 hectare de miriște. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind căldură solară concentrată.
Tot în data de 19 iunie, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o anexă gospodărească, în comuna Ion Roată, sat Broșteni. Au ars aproximativ 40 de metri pătrați din acoperiș, elemente de fixație, unelte, o tonă de cereale și lemne de foc. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric. Echipajul SMURD a acordat prim ajutor unei persoane care suferise arsuri la nivelul membrelor superioare, ulterior aceasta refuzând transportul la spital.
În municipiul Fetești, au ars aproximativ 600 de metri pătrați de vegetație uscată. Pentru lichidarea incendiului, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.
În data de 18 iunie, în jurul orei 17:20, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier pe raza comunei Dridu. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism. La locul accidentului au fost alocate de urgență două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată. Aceasta a fost monitorizată la locul intervenției de către echipajul medical. Ulterior, însă, a refuzat transportul la spital.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )