Peste 40 de solicitări ale pompierilor ialomițeni, în doar 72 de ore

Pompierii județului Ialomița au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal: 36 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; o misiune de transport persoane confirmate cu COVID-19; 4 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate și 14 incendii. Dintre acestea, un incendiu a izbucnit la o locuință de pe raza județului, unul, la o anexă și 12 au fost de vegetație uscată, după cum urmează:
În data de 26 februarie, în jurul orei 00:30, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un foișor de lemn, în municipiu. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars foișorul de lemn, în proporție de 70 %, articole de mobilier și aparate electrocasnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este focul deschis în spații deschise. De asemenea, în ziua precedentă, în jurul orei 19:30, un alt incendiu s-a produs la o casă de locuit a unui cetățean din localitatea Axintele. La locul solicitării, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat de urgență trei echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe, construit din lemn, care, ulterior, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, s-a propagat și la locuința vecinului. Au ars: la primul proprietar, acoperișul locuinței construit din tablă și țiglă, pe aproximativ 80 de metri pătrați, anexa din lemn pe aproximativ 15 metri pătrați, textile, articole de uz casnic și mobilier; la cel de-al doilea proprietar, s-a degradat parțial peretele pe latura dinspre incendiu și a ars un geam, tâmplărie PVC. Din fericire, nu au existat victime. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza jarului lăsat nesupravegheat, propagat de la vecini din cauza condițiilor nefavorabile (vânt).
Incendii de vegetație uscată
În municipiul Fetești, a ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind fumatul în locuri nepermis; În comuna Bărcănești au ars 300 baloți de paie de grâu, din gospodăria unui cetățean, cauza probabilă de producere a incendiului fiind foc deschis în spații deschise; În comuna Alexeni au ars aproximativ 800 de metri pătrați de vegetație uscată și stuf, cauza probabilă de aprindere a incendiului fiind foc deschis în spații deschise; Au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată și stuf în comuna Ciochina, sat Piersica, cauza probabilă de producere a incendiului fiind foc deschis în spații deschise; Au ars aproximativ 300 de metri pătrați de vegetație uscată, în comuna Adâncata, sat Patru Frați, cauza probabilă de producere a incendiului fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere; În comuna Movila, au ars aproximativ 800 de metri pătrați de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, cauza probabilă de producere a incendiului fiind, scântei mecanice produse de locomotivă; În orașul Țăndărei au ars aproximativ 200 de metri pătrați de vegetație uscată și gunoi menajer, cauza probabilă de producere a incendiului fiind foc deschis în spații deschise; Au ars aproximativ 50 de metri pătrați de vegetație uscată, deșeuri și gunoi menajer în municipiul Urziceni, cauza probabilă de producere a incendiului fiind, folosirea intenționată a sursei de aprindere; Au ars aproximativ 5000 de metri pătrați de gunoi și resturi menajere în comuna Mihail Kogălniceanu, cauza probabilă de producere a incendiului fiind, fiind foc deschis în spații deschise; În municipiul Slobozia au ars aproximativ 5000 de metri pătrați vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind, fumatul în locuri nepermise; În comuna Alexeni au ars aproximativ 5000 de metri pătrați de vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind, fiind foc deschis în spații deschise; În comuna Sudiți a ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind, fiind foc deschis în spații deschise.

Petruța RIDICHE 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )