Peste 40 de misiuni ISU în 72 ore, în judeţul Ialomiţa

Pompierii ialomiţeni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. Pe parcursul a 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal: 37 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 4 misiuni de transport persoane; o misiune de asigurare a măsurilor specifice de pază şi stingere a incendiilor pe timpul desfăşurării unui meci de fotbal, liga a III – a; un accident rutier şi 7 incendii, dintre care unul de locuinţă şi 6 de vegetaţie uscată.
Astfel, în data de 21 martie, trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, la un accident rutier produs la ieşirea din municipiul Slobozia (zona Combinat). În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, ce a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Salvatorii au fost sprijiniţi şi de două echipaje ale SAJ Ialomiţa. Au rezultat trei victime conştiente şi neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul intervenţiei. Ulterior, una dintre ele a refuzat transportul la spital, iar celelalte două au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.
7 incendii în doar 72 de ore
Pompierii ialomiţeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată, dar şi a unei locuinţe, în mai multe localităţi din judeţ.
În comuna Moldoveni, au ars aproximativ 3000 metri pătraţi de vegetaţie uscată şi stuf, cauza probabilă de producere a incendiului fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere. De asemenea, în comuna Movila, au ars aproximativ 2 hectare de vegetaţie uscată pe terasamentul căii ferate, cauza probabilă de producere a incendiului fiind scântei mecanice produse de locomotivă. În comuna Roşiori, au ars aproximativ 3 hectare de vegetaţie uscată şi stuf, cauza probabilă de aprindere a incendiului fiind stabilită ca, folosirea intenţionată a sursei de aprindere. În oraşul Ţăndărei, s-au produs două incendii, unde au ars aproximativ 2 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere. Totodată, în comuna Dridu, au ars aproximativ 0,7 hectare de vegetaţie uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind stabilită ca foc deschis în spaţii deschise. Nu în ultimul rând, în data de 20 martie, în jurul orei 18:30, salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs la locuinţa unui cetăţean, în comuna Dridu. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. A ars acoperişul locuinţei, construit din astereală din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 80 metri pătraţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coşul de fum defect, deteriorat sau neprotejat corespunzător de materialele combustibile.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )