Peste 30 de intervenții ale pompierilor ialomițeni, în acest weekend

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie, în ultimele 72 de ore, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Misiunile acestora au vizat, în principal, următoarele situații: 26 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 2 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate; o misiune de asigurare măsuri de prevenirea și stingerea incendiilor la un meci de fotbal; 2 misiuni de salvare animale din medii ostile vieții; 4 accidente rutiere și 3 incendii.
Un apel pentru salvarea unui cățel a fost primit în data de 15 aprilie, în jurul orei 19:30, de la un cetățean din municipiul Slobozia. La locul intervenției s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autoscară. Aceștia au intervenit pentru salvarea unui cățel rămas blocat pe terasa unui bloc. Patrupedul a fost recuperat din mediul ostil în condiții de siguranță.
Un alt apel, pentru salvarea a trei căței, s-a primit în data de 17 aprilie, în jurul orei 09:50, de la un cetățean din comuna Alexeni. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Echipajul a intervenit pentru salvarea patrupedelor din mediul ostil vieții.
În cursul zilei de 15 aprilie, două echipaje din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe Autostrada A2, la kilometrul 140. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat în afara părții carosabile. În sprijinul salvatorilor a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița, substația Fetești. Din accidentul produs a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de echipajele medicale la locul intervenției. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital.

De asemenea, în data de 16 aprilie, în jurul orei 10:50, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Movilița, pe DN2. Au fost implicate două autoturisme. În sprijinul salvatorilor a intervenit și o ambulanță a SAJ Ialomița, substația Urziceni. Din evenimentul rutier au rezultat 2 victime conștiente și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. O victimă a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni de către echipajul SAJ Ialomița, iar cea de-a doua victimă a refuzat transportul la spital.

În data de 16 aprilie, în jurul orei 13:30, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Dridu, pe DJ 101. În accidentul provocat au fost implicate un autoturism și o autoutilitară. În sprijinul salvatorilor a intervenit și o ambulanță a SAJ Ialomița, substația Urziceni. Din evenimentul rutier au rezultat 6 victime conștiente și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. Ulterior, însă, acestea au refuzat transportul la spital.

În data de 17 aprilie, în jurul orei 00:30, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în satul Orboești, comuna Andrășești. În accident a fost implicat un autoturism și a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată. Aceasta a fost monitorizată de echipajul medical la locul intervenției și ulterior a refuzat transportul la spital.
Incendii
În data de 15 aprilie, în jurul orei 14:20, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă (magazie de materiale), în satul Crunți, comuna Reviga. Un echipaj de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars material lemnos pe o suprafață de circa 25 metri pătrați și astereala din lemn de la acoperișul magaziei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau fără respectarea normelor.
În data de 16 aprilie, un echipaj din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în municipiul Fetești. Au ars aproximativ 200 de metri pătrați de vegetație uscată și gunoi menajer. Cauza probabilă de aprindere a fost jocul copiilor cu focul.
În data de 16 aprilie, un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în municipiul Slobozia. Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )