Peste 20 de solicitări ale pompierilor ialomițeni în ultimele 24 de ore

Un accident rutier, soldat cu două victime, a avut loc luni, în jurul orei 14.20, Autostrada A2, km 144. Un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit accidentul rutier, produs între două autoturisme. De asemenea, în ajutor, a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, două persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale de specialitate. Totodată, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la o boxă aflată la subsolul unui bloc de locuințe, în municipiul Urziceni. Două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, iar cinci persoane au fost evacuate de pompieri. Pompierii militari au acționat pentru lichidarea incendiului și pentru ventilarea zonelor comune de acces. Au ars articole de uz casnic și, din fericire, nu au existat victime.

Un alt incendiu s-a produs la o groapă de deșeuri menajere neamenajată, în comuna Jilavele. La fața locului a fost solicitat un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, care a reușit să stingă focul. Au ars deșeuri menajere, vegetație uscată și stuf pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea unei surse de aprindere.

De asemenea, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în comuna Sinești. Au ars aproximativ 4 hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș și aproximativ 5.000 de metri pătrați dintr-un lan de porumb. Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În total, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean. 2 dintre aceste intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 5 hectare de teren.

Totodată, la nivel județean, 19 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )