Peste 10% din populaţia ţării a solicitat emiterea unui paşaport în luna septembrie

Potrivit datelor statistice, ale Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Ialomiţa, în perioada august-septembrie 2022 au fost soluţionate 5.221 cereri de eliberare a paşaportului, respectiv 3.082 cereri în luna august şi 2139 cereri în luna septembrie. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, numărul cererilor a crescut, în perioada august-septembrie 2021 fiind soluţionate 4.217 solicitări de eliberare a paşaportului. „Precizăm faptul că, începând cu data de 20 iunie 2022 şi până la data de 15 august 2022, serviciul nostru a sprijinit activitatea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti, cu privire la soluţionarea cererilor de eliberare a paşapoartelor electronice, în număr de 50 cereri/zi (aproximativ 2000 de cereri), număr care nu se regăseşte în totalul de cereri soluţionate, menţionat”, a precizat comisarul şef, Luminiţa Crăciun (şeful Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Ialomiţa).
În perioada analizată a fost dispusă suspendarea executării dreptului la libera circulaţie în străinătate pentru 53 de persoane. De asemenea, 86 de cetăţeni români şi-au stabilit domiciliul în străinătate, iar 32 de cetăţeni români şi-au restabilit domiciliul în România din străinătate.
Potrivit aceloraşi date, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Ialomiţa a sancţionat contravenţional 108 persoane, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.300 lei. „De menţionat este faptul că, la nivel naţional, în luna septembrie a anului 2022, numărul de cereri de eliberare a paşapoartelor a ajuns la 2 milioane, ceea ce înseamnă că peste 10% din populaţia ţării a solicitat emiterea unui paşaport”, a mai adăugat şeful Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Simple Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )