Perspectivele învăţământului dual la nivelul judeţului Ialomiţa

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița ei propune dezvoltarea învățământului dual în județ, în vederea asigurării unui învățământ adaptat cerințelor pieței muncii, centrat pe dezvoltarea personală și socială.

În acest sens, pe 1.02.2021, conducerea instituției a inițiat întâlnire cu tema: Dezbatere – perspectivă de implementare a învățământului dual, organizat în sistem online.

La întâlnire au participat: inspectorul Florina Pișleagă (director în cadrul Ministerului Educației și Cercetării), inspectorul Ion George Năstăsel (director în cadrul Ministerului Educației și Cercetării); Rodica Albu (inspector regional CNDIPT); Steluța Iuliana Mitrea (inspector școlar general al IȘJ Ialomița); Nora Florența (Inspector școlar General Adjunct State – ISJ Ialomița); Sorin Mihai (inspector școlar general IȘJ Constanța); Mihaela Gălățanu (reprezentant SN NECLEAR ELECTRICA SA, departamentul Resurse umane); Florina Roman (inspector pentru învățământ tehnic și profesional IȘJ Ialomița); Mariana Popa și Daniela Frangopol, (inspectori pentru învățământ tehnic și profesional– IȘJ Constanța); directorii Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” Fetești,

Scopul dezbaterii a fost reprezentat de perspectivă pentru colaborări între Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, SN NUCLEARELECTRICA SA și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în vederea înființării a două clase de învățământ dual la Fetești, respectiv Cernavodă. În acest scop, a fost realizat o prezentare a învățământului dual în context național, regional, dar și la nivelul județelor Ialomița și Constanța. Au fost evidențiați aspectele pozitive și oportunități de învățământ dual, dar și necesare unei colaborări din timp între factorii educaționali: instituție de învățământ, familie și operator economic. De asemenea, sa atras atenția asupra importanței implicațiilor unităților administrativ-teritoriale în realizarea acestui demers educațional.

(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )