Permis pentru viitor – Termen înscrieri: 21 ianuarie

Programul Permis pentru viitor oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate ai din județul Ialomița pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.
Prin intermediul acestui program, sunt acoperite costurile necesare obținerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate. În cazul unora dintre aceștia, permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
Persoanele eligibile finanțării sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 21 ianuarie.
Pe lângă formularul de înscriere completat, sunt necesare și următoarele cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii; ofertă de preț de la școala de șoferi și un document despre nivelul studiilor absolvite.
Detaliile și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.
În decursul celor șase ediții anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari le continuă sau sunt programați pentru examen. Din județul Ialomița, au fost finanțați patru tineri, dintre care unul a obținut permis de conducere și alți doi sunt înscriși la școala de șoferi.
Programul, ajuns la cea de-a șaptea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )