Performanţă remarcabilă pentru scrimerii ialomiţeni la „COUP BOURGAS” 2024

Trofeul „COUP BOURGAS” 2024 la Scrimă-sabie U14 masculin a poposit la Slobozia, competiţiile finalizându-se, încă o dată, cu rezultate notabile pentru scrimerii ialomiţeni, spre bucuria şi mândria antrenorilor. Care, de fiecare dată, pun mult suflet şi dăruire în activitatea desfăşurată.
Combinata CSS-CSM UNIREA Slobozia, în componenţa Rareş Negoiţă, Damian Neagu şi Stelică Petre au învins Turcia într-o finală electrizantă şi foarte echilibrată. Ziua a doua a turneului a venit cu noi rezultate, Petre Marin Stelică obţinând medalie de bronz, Damian Neagu – locul 8 şi Rareş Negoiţă – locul 11 la categoria U 14. Au participat 47 de sportivi din România, Turcia, Bulgaria, Ungaria.
Turneul internaţional de sabie Burgas, valabil pentru Cupa Europei, cu competiţiile pe echipe pentru băieţi şi fete până în 14 ani, s-a încheiat ieri. Turneul a fost susţinut de Municipiul Burgas, Ordinul Templierilor – Burgas şi Federaţia Bulgară de Scrimă. Sub băieţii sub 14 ani, campioni au fost săbiile CSS-CSM UNIREA Slobozia, Rareş Negoiţă, Damian Neagu şi Stelică Petre, care au triumfat in competiţia a 8 echipe de la 8 cluburi. Turcia s-a clasat pe locul doi (Selim Erturk Koskun, Yavu Oruk Yavusaslan, Semi Mermutluoglu, Ruzgar Ayaz), iar pe locul trei scrimerii CSM România Darius Creţu, Nichita Thomas, Stefan Thomas. Prima echipă a Bulgariei, formată din Boris Gavrailov, Alexander Ivanov, Zdravko Popiliev şi Yavor Prokopov, a terminat pe locul patru. A doua echipă a Bulgariei este a cincea în clasament şi a treia echipă a Bulgariei, a şasea. La fete până la 14 ani, medaliile de aur au fost cucerite de CSA România Sabina Hogaş, Aida Iorga, Alessia Yoldea, Ina Mocăniţa. Pe locul doi s-a clasat a doua echipă a Turciei (Lara Kaya, Yagmur Chevheroglu, Nehir Baidil, Eche Kanli), iar pe locul al treilea, prima echipă a Turciei (Irmak Baidil, Betul Isil Elustu, Didem Güner, Derin Elif Yaldrum). Prima echipă a Bulgariei (Sofia Tsoneva, Sofia Delcheva, Bogdana Petrova) s-a aflat la un pas de medalii, clasându-se pe locul patru. A doua echipă a Bulgariei se află pe locul cinci, a patra echipă a Bulgariei pe locul 11, iar a treia echipă a Bulgariei pe locul 15. „Aceste rezultate evidenţiază încă o dată dedicaţia şi efortul sportivilor noştri, care, prin muncă şi perseverenţă, continuă să aducă prestigiu comunităţii în competiţiile internaţionale. Fiecare participare este o nouă oportunitate de a învăţa, de a creşte şi a străluci pe scena sportului mondial. Totodată, vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Ialomiţa pentru sprijinul acordat. Asta ne încurajează să continuăm să ne străduim pentru performanţe şi mai mari în viitor”, a declarat prof. Marin Cruţu, directorul Direcţiei Judeţene de Sport Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )