„Pe guvernanți i-aș lăsa să trăiască două luni cu 1.386 de lei”

În această iarnă, românii vor avea de plătit facturi mai mari la energie și gaze. Premierul Cîțu a recunoscut că problema nu poate fi rezolvată prea curând, nici măcar pentru consumatorii cu bani puțini. Acesta a mai spus că vrea să grăbească votarea unei legi care așteaptă acum la Camera Deputaților, dar ea ar putea fi pusă în aplicare abia la anul.

Trebuie ca românii să se trezească. Le tot cântă imnul ăla să se trezească și nu se mai trezesc odată. Până și Orban anunță prioritatea zero în Parlament, în noua sesiune de toamnă. Este vorba despre legea privind consumatorul vulnerabil. Nelămurirea este de ce această lege nu intră acum din toamnă. Dacă este urgență ca președintele să o promulge repede și să intre în vigoare din iarnă, nelămurirea este de ce trebuie să aștepte până la anul? Românii, în continuare, se lasă manipulați și votează aceiași oameni. Astfel a declarat senatorul AUR, Rodica Boancă, într-o ediție a emisiunii „Subiectul Zilei” difuzată la postul de radio Fresh FM.

„Eu aș face următorul experiment cu acești guvernanți. I-aș lăsa să trăiască două luni, nu o lună, nu o săptămână, cu 1.386 de lei, cu prețul crescut la curent și la gaz. Să vadă și ei cum pot plăti facturi din banii ăștia. Nu se creează plusvaloare în țară, nu se subvenționează micile afaceri, producătorii care sunt la început, microfermele și tot ceea ce înseamnă meșteșugărie, lucruri ce pot aduce profit în timp. Iar acel profit s-ar întoarce la stat. Deci, practic, statul ar avea de beneficiat pe termen lung. Iar atâta timp cât acesta nu se implică în astfel de demersuri, nu vom ajunge la niciun fel de bunăstare, de respect față de omul de rând. Noi guvernăm macro, pentru că eu asta înțeleg din ce fac ei acum. Iar celelalte state profită de sărăcia românilor pentru a aduce pe piața noastră mărfuri proaste la prețuri foarte mari și de a ne cumpăra ieftin toate resursele de lansare la aur, la uraniu, la petrol și așa mai departe. Alții creează plusvaloare în țara lor, pentru că profitul iese prin offshore-uri. Ăștia care vin la noi să cumpere și să ne exploateze sunt patrioți, pentru că ei își duc veniturile și profiturile în țară. Noi suntem problema, pentru că nu exploatăm în interesul nostru și asta facem de 31 de ani, începând cu Petre Roman, care a început privatizarea marilor fabrici și uzine”, a precizat senatorul Rodica Boancă, adăugând că, printre toate aceste aspecte, este și un lucru îmbucurător. Anume că există și afaceriști români care își doresc reinvestirea în România și crearea de noi industrii și locuri de muncă.  Încă vin din urmă astfel de oameni. Ei sunt, de obicei, tineri care au început de jos, au muncit și știu cât de greu este să te ridici. Dar, statul nu oferă niciun fel de suport. Străinul intervine în economia de piață și perturbă mecanismele economice.

Dacă vrea să vină aici, să-și asume toată toată situația. Economia de piață din România este prost înțeleasă. De fapt, chiar pune într-o mare deficiență suveranitatea statului. Iar românii nu mai sunt suverani pe nimic în țară. Nici pe armată, nici pe școală, sănătate, pe nimic, drumuri, căi ferate, telecomunicații și așa mai departe.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )