„Pe George Simion nu poate să-l dea nimeni afară din AUR, pentru că este unul dintre membrii fondatori ai partidului”

Nu demult, în presa centrală, a fost lansată informaţia că, în interiorul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), există un conflict între cei doi copreşedinţi – senatorul Claudiu Târziu şi deputatul George Simion – care nu mai sunt pe aceeaşi lungime de undă. Oficial, problemele ar ţine de ideologie, dar, neoficial, se vorbeşte de o nervozitate crescută a celor care văd în ascensiunea lui Simion o mare problemă. Aşa încât vor să îl excludă din procesul de decizie. Motivul acţiunii lui Claudiu Târziu şi Sorin Lavric ar fi evenimentul organizat la Iaşi, unde George Simion l-a propus pe Călin Georgescu ca preşedinte de onoare al AUR. De asemenea, nemulţumirile provin şi din faptul că George Simion doreşte să-l aducă în partid pe europarlamentarul Cristian Terheş. Târziu şi Lavric ar dori să ia decizia în Consiliul Preşedinţilor AUR – format din cei doi şi George Simion – unde au majoritatea de 2-1.
Aşa zis-ul conflict nu există în realitate. Dar, unii, din plictiseală, îl inventează. Astfel a opinat Rodica Boancă, senator AUR Ialomiţa, la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”. „Am rămas blocată când am citit în presă chestia aceasta. Nu ştiu, cred că oamenii ăştia se plictisesc. Ţara are probleme mai grave. Claudiu Târziu şi Sorin Lavric n-au avut niciodată niciun fel de conflict cu George Simion. Şi, în afară de toate lucrurile astea, pe George Simion nu poate să-l dea nimeni afară din AUR, pentru că este unul dintre membrii fondatori ai partidului. S-ar putea întâmpla asta doar dacă – Doamne, păzeşte! – pleacă el. Ca să fii dat afară dintr-un partid statutar, trebuie să fi încălcat nişte reguli ale statutului, să fi adus atingere membrilor partidului, imaginii şi aşa mai departe. Nu este cazul absolut deloc. Dimpotrivă, noi facem zid în jurul lui George Simion şi nu există niciun fel de discuţie pe tema asta”, a precizat Rodica Boancă, specificând că nimeni nu are majoritate pe persoană fizică. Este vorba de un Birou naţional, un congres. Apoi, nici nu a sesizat vreo răceală în relaţiile celor trei colegi de partid: „Nu am sesizat nicio răceală între relaţiile lor. Ei formează o echipă atât de bună, acoperă foarte mult din spectrul acesta pe care îl vizăm noi. Fiecare are carisma, influenţa, ponderea lui. Nu există aşa ceva. Iar, între timp, atât George Simion, cât şi Claudiu Târziu au declarat că nu există niciun fel de posibilitate în aberaţiile astea. Şi nu este cazul ca aceste declaraţii să fie date doar de complezenţă”, a subliniat Rodica Boancă.

Se anunţă un nou protest al AUR, pe 27 februarie

Una peste alta, după ce a anunţat un comunicat important pentru ţară, George Simion, copreşedinte AUR, a declarat că membrii şi simpatizanţii partidului vor ieşi în stradă pentru „facturi, preţuri şi dreptate”. Mai precis, pe 27 februarie a.c., AUR va protesta în Piaţa Victoriei, după modelul şoferilor de camioane din Canada. Liderul leagă protestul de campania de strângere de semnături pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis. „Ne lipsesc 1.000 de localităţi unde nu avem oameni care strâng semnături! Hoţii vor să dea un OUG noaptea, aşa că diseară ieşim în Piaţa Victoriei iar, pe 27 februarie, AUR va ieşi din nou în stradă pentru facturi, preţuri şi DREPTATE!”, a postat, la începutul aceste luni, pe Facebook, George Simion.
Ideea protestului este binevenită, în opinia Rodicăi Boancă, fiindcă poporul nu mai poate suporta abuzurile şi sărăcia.
„AUR îşi doreşte dreptate. Adică, AUR îşi doreşte să oprească nebunia asta cu preţurile facturilor, restricţiile şi nenorocirile care se întâmplă în jur. Trebuie să avem o poziţie foarte clară, extrem de echilibrată, să fim abili şi agili pentru a ne putea coordona. Mi se pare o idee bună să legăm protestul de campania de strângere de semnături pentru demiterea preşedinte Iohannis. De ce nu? Păi da, pentru că au legătură. Cine l-a pus pe Cîţu? Cine l-a susţinut, cine l-a propus? E adevărat că Parlamentul, dar la propunerea cui? Preşedintele a luat act de propunerea partidelor parlamentare, cum spune în Constituţie şi, pe urmă, el desemnează ce zic partidele, nu de capul lui. Teoretic, cam aşa. Nu ştiu… Eu cred că este oportun şi trebuie făcute astfel de demersuri. Asta pentru că, nu mai avem cum să ne manifestăm altfel, decât prin protest”, a mai adăugat Rodica Boancă, senator AUR Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )