Patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Călăraşi

Primăria Municipiului Călăraşi a finalizat implementarea proiectului cu titlul „Înfiinţare staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călăraşi”, finanţat din Fondul de Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ.

Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei inclusiv TVA, la care bugetul local, conform cerinţelor de finanţare, a contribuit cu 10%. „Am rezolvat încă una dintre solicitările cetăţenilor posesori de autovehicule electrice, atât din municipiu, cât şi a celor care sunt în tranzit, şi care contribuie astfel, la îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, proiectul satisface nevoile deţinătorilor, inclusiv a celor care locuiesc la bloc, permiţând astfel, alimentarea din spaţii publice a acestor autovehicule. În municipiu sunt deja instalate cele patru staţii de reîncărcare în următoarele locaţii: Str. 1848 – parcare;

B-dul 1 Mai – parcare spital judeţean; Str. Flacăra – parcare sediu Primărie 2; Str. Stejarului – parcare BANCPOST Centru SERA. În data de 15 octombrie 2020 a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, iar până pe 22 octombrie s-au realizat probe ale soft-urilor şi teste ale echipamentelor. Între 23 octombrie şi 17 decembrie utilizatorii au putut testa, la rândul lor, staţiile de reîncărcare, asistaţi fiind de un reprezentant al furnizorului de echipamente. Utilizatorii au beneficiat de o lună de gratuitate, mai exact în perioada cuprinsă între 18 decembrie 2020 şi 17 ianuarie 2021, potrivit prevederilor HCL 145 / 24.09.2020”, a informat Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.

Tariful aprobat, prin Hotărârea mai sus-menţionată, este de 0,6576 lei / kWh la care se adaugă TVA.

(Continuarea în editia tipărită a ziarului IMPACT)

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )