Patru incendii și două accidente rutiere, produse la nivel județean, în cursul zilei de ieri

În decursul ultimelor 24 de ore, stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții au fost doar câteva dintre cele 21 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni. La nivel județean, 14 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc în localitatea Sinești, unde pompierii ialomițeni au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme și nouă persoane. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat planul Roșu de intervenție. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, și trei echipaje ale SAJ Ialomița. În sprijin a acționat și ISU București-Ilfov cu trei ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic. În accident au fost implicați opt adulți și un minor. Din păcate, patru persoane adulte au fost declarate decedate, iar alte cinci, transportate la spital.

De asemenea, în perioada de referință, la o locuință din comuna Bordușani, s-a produs un incendiu. La fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Au ars mobilier, electrocasnice și materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat primul ajutor unei persoane care prezenta atac de panică, fără a fi necesar transportul la spital.
Salvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit, și ei, pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism, în comuna Bordușani. Au ars compartimentul motor și habitaclul autoturismului în proporție de 50%. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.
Pentru a preveni astfel de cazuri, pompierii ialomițeni recomandă respectarea următoarelor măsuri: verificarea instalaţiei electrice; evitarea diferitelor improvizații la instalația electrică; asigurarea, constantă, că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate; verificarea dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți; verificarea perioadei de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Tot în cursul zilei de ieri, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în urma unei tamponări produse între două autoturisme.
De asemenea, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru degajarea a doi copaci căzuți din cauza vântului puternic, pe calea ferată, pe tronsonul Urziceni-Manasia.
O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc în comuna Perieți, sat Misleanu. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, precum și

vegetație uscată, din mai multe gospodării. În urma incendiului, au fost distruse patru hectare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )