Parlamentul European a comemorat victimele Holocaustului

Cunoaşterea adevărului istoric şi transmiterea acestui adevăr către generaţiile mai tinere, prin educaţie, ne ajută să prevenim repetarea unor astfel de orori. Astfel subliniază europarlamentarul PNL, Dan Motreanu care a comemorat, zilele acestea, alături de colegii din Parlamentul European, victimele Holocaustului. Acesta spune că, în cadrul adunării preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a caracterizat Holocaustul drept „o crimă menită să şteargă un popor de pe faţa pământului”. „O crimă menită să provoace groază unor generaţii întregi. O crimă care a modelat proiectul nostru european modern, într-o întruchipare a promisiunii atemporale: să nu se mai întâmple niciodată”, declarat Roberta Metsola. Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a subliniat că antisemitismul nu a apărut din neant. „Maşina nazistă a morţii nu ar fi reuşit să-şi îndeplinească viziunea teribilă dacă nu ar fi întâlnit în cale un sol fertilizat de ură împotriva evreilor”, a apreciat preşedintele Israelului. „Înainte de a fi construit un singur lagăr de exterminare, în mintea maselor, evreul era deja praf uman, subuman”, a mai avertizat preşedintele Israelului.
Antisemitismul şi negarea Holocaustului încă există, sub forme noi şi sunt răspândite prin canale noi, în special internetul, a atras atenţia preşedintele Israelului. Prin educaţie, legislaţie şi alte instrumente pe care le au la dispoziţie, europarlamentarii şi Uniunea Europeană trebuie să combată rasismul, ura şi antisemitismul în toate formele sale, a mai adăugat acesta.
Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită la 27 ianuarie de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a comemora Holocaustul şi eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )