Parcul din comuna Ciocârlia a fost modernizat!

Comunitatea locală din Ciocârlia a păşit cu bine în noul an, bifând recepţia a două lucrări deosebit de importante pentru dezvoltarea localităţii. Unul dintre proiecte, derulat prin PNDL 2, a avut ca scop modernizarea a 3.600 metri de străzi din comună, cu satele adiacente Ciocârlia şi Cotorca. S-au executat lucrări de asfaltare, rigole carosabile. Al doilea proiect a vizat modernizarea parcului din comuna Ciocârlia. Lucrarea a fost recepţionată, cu multe eforturi, după trei ani de zile şi satisfacţia autorităţilor este pe măsură.

Recepţia celor două lucrări a avut loc miercuri, 13 ianuarie 2021, în prezenţa primarului Eugen Voicilă, viceprimarului Dragomir Răducanu; deputatei Raluca Dumitrescu (fosta şefă a GAL-urilor din Ialomiţa); Alexandru Potor (administratorul public al Consiliului Judeţean Ialomiţa); Iusein Iuksel (primarul oraşului Fierbinţi Târg); Ene Miloievici Petre (primarul comunei Jilavele); Dumitru Victor (primarul comunei Moldoveni); funcţionarilor din cadrul primariei Ciocârlia care au fost implicaţi în proiecte.

Actualul primar, Eugen Voicilă este foarte mulţumit, mai cu seamă de faptul că, în sfârşit, a reuşit să modernizeze parcul din comună, un proiect de suflet, la care a fost titular de pe vremea când era viceprimar. „A doua recepţie am făcut-o la parcul din comuna Ciocârlia, care a fost modernizat. Este un proiect de suflet cu care ne chinuim de vreo trei ani. Eu am fost titular de proiect, când eram viceprimar. A fost un proiect mai puţin bine făcut, pe o ordonanţă veche, pe fondul de mediu. L-am refăcut de vreo două ori. După doi ani de zile am reuşit să avizăm proiectul, să primim finanţarea, iar lucrarea s-a realizat în trei luni. Este o lucrare foarte frumoasă, pe 1.639 metri pătraţi. Parcul este foarte frumos, pe malul lacului, lângă stadionul de fotbal, adiacent de Drumul Comunal DC 11. Are un foişor, locuri de joacă, o zonă cu nisip pentru copii, iluminat cu panouri fotovoltaice, băncuţe, mulţi pomi. Avem tei, stejar roşu, chiparos de baltă, brad argintiu, arbuşti exotici. Avem sistem de irigare automat pe patru zone, cu 54 de aspersoare”, a precizat primarul Voicilă, specificând că mentenanţa lucrărilor este de 5 ani şi dacă reprezentanţii AFIR vor fi de acord vrea să mai intervină cu o serie de achiziţii la terenul de joacă pentru copiii. Acolo nu este decât un carusel alcătuit din trei turnuleţe şi patru tobogane. Mai este loc pentru câteva leagăne şi balansoare, dar nu au fost prinse în proiect. Apoi, primarul mai intenţionează să facă un grătar aproape de baltă, ca oamenii să aibă unde să-şi prepare micii, fripturile şi să le consume în foişor. „Exista cerere pentru acest parc care, aşa cum am mai spus este proiectul meu de suflet. Avem apoi acum în lucru un teren multifuncţional sintetic. Şi vreau să asfaltăm acum, cu bani de la bugetul local, cel puţin două străzi, undeva la 1.500 metri. Vreau să mai depun la Compania Naţională de Investiţii un proiect pentru un dispensar uman. În prezent, dispensarul funcţionează la etajul unu, în Primărie şi este destul de incomod pentru persoanele mai în vârstă să urce scările. Am văzut o femeie care a urcat pe genunchi scările, îmi venea să plâng. Eu mă chinui cu Consiliul Local undeva printr-o şcoală că acum cu pandemia asta trebuie distanţare socială şi am zis să fac un dispensar uman. Nu pentru că nu aş avea unde să organizez şedinţele de Consiliu Local. Vreau să fac o clădire la parter, iar la mansardă sau etaj, depinde cum vom face proiectul, să fie o locuinţă a medicului de familie. La parter să fie cabinetul medicului uman şi un spaţiu pentru farmacie. În rest, vom vedea ce va fi cu PNDL 3. Pentru apă şi canal, vom depune un proiect prin Consiliul Judeţean ori prin altă modalitate. Mai aştept acum programul acesta pe gaze, să vedem cu cine ne asociem. Eu aş vrea să ne asociem cu Armăşeşti, dacă nu vom căuta o comună din judeţul Buzău”, a mai adăugat primarul comunei Ciocârlia.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )