„Până la jumătatea lunii octombrie vom avea imaginea întregului dezastru provocat de seceta pedologică în care ne aflăm”

În cadrul unei recente conferinţe de presă, organizate la sediul PSD Călăraşi, subprefectul Virgiliu Diaconu (care candidează la alegerile judeţene, din 14 septembrie, pentru funcţia de prim vicepreşedinte) a venit cu o serie de noutăţi referitoare la activitatea Instituţiei Prefectului. O veste se referă la faptul că procesul de eliberare a titlurilor de proprietate va fi mult uşurat, ca urmare a numirii lui Emil Muşat pe funcţia de secretar general al Prefecturii Călăraşi. Acest demers va facilita organizarea şedinţelor de fond funciar. „Avem în sfârşit un secretar general, în persoana domnului Emil Muşat, un profesionist, un om de administraţie. Pot să asigur că în prima decadă a lunii septembrie vom reuşi să ajungem la zi cu eliberarea tuturor titlurilor de proprietate”, a anunţat subprefectul Diaconu, trecând apoi la un alt subiect, deosebit de fierbinte, precum vremea de afară. Mai exact, la problema secetei care se manifestă nu doar la Călăraşi, ci pe întreg teritoriul ţării.
Legat de secetă, autorităţile nu stau nepăsătoare, ci fac eforturi pentru a evalua pagubele produse de lipsa precipitaţiilor.
„O comisie, din cadrul Ministerului Agriculturii, inventariază terenurile afectate de secetă. La această oră sunt 2.400 hectare de porumb afectate de secetă, 800 hectare de grâu şi 300 hectare de rapiţă. Aceste culturi sunt afectate în procent de 30% sau 100%. Până la jumătatea lunii octombrie vom avea imaginea întregului dezastru provocat de seceta pedologică în care ne aflăm. Se pare că este cea mai mare secetă din ultimii 50 de ani”, a subliniat subprefectul Virgiliu Diaconu.
Dat fiind că începerea noului an şcolar bate la uşă, subprefectul a atins – la finalul intervenţiei sale – şi acest subiect, informând că printre copiii care vor ajunge în bănci, din data de 5 septembrie 2022, se numără şi 9 de naţionalitate ucraineană. Anume 5 copii la grădiniţă şi 4 la şcoala gimnazială, clasele I-IV, care îşi vor desăvârşi educaţia, la Călăraşi.

Alexandra TUDOR

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )