Pacienții cu cancer merită condiții de îngrijire mai bune

În fiecare an, pe 4 februarie, comunitatea globală se unește pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. Tema pentru perioada 2022-2024, „Close the Care Gap“ (Închideți decalajul în îngrijire), subliniază importanța eliminării inegalităților în furnizarea îngrijirii pacienților care luptă cu această boală devastatoare, uneori afectați de condițiile în care trăiesc.
Atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în România, cancerul rămâne a doua cauză principală de deces, imediat după bolile cardiovasculare. Îngrijorător este faptul că ratele de supraviețuire variază semnificativ, cu diferențe de până la 25% între statele membre ale UE.
Europarlamentarul PNL, Dan Motreanu, aduce în prim-plan lupta împotriva cancerului și ne îndeamnă să nu considerăm această bătălie pierdută de la început. Îi transmite gânduri pline de sănătate celor care se confruntă cu această boală cumplită și susține necesitatea de a face tot posibilul pentru a crește șansele de vindecare pentru pacienții cu cancer. Mai mult, Motreanu anunță o veste optimistă pentru județul Giurgiu, unde s-a obținut aprobarea Guvernului României pentru construirea unei secții moderne de oncologie. Un proiect pentru care s-a luptat ani de zile, acesta a devenit posibil datorită eforturilor echipei liberale care conduce județul.
În cadrul Parlamentului European, Dan Motreanu a votat în favoarea raportului din 2022 care conține recomandările Comitetului special BECA (Beating Cancer – Să învingem cancerul). Printre solicitările europarlamentarului se numără abordarea inegalităților dintre statele membre privind accesul la asistența medicală și transformarea investițiilor în infrastructura de sănătate într-o prioritate a fondurilor politicii de coeziune.
Uniunea Europeană a lansat în 2021 Planul European de Combatere a Cancerului, cu o finanțare de 4 miliarde de euro. Acest plan vizează prevenirea, depistarea timpurie, diagnosticarea și tratamentul cancerului, precum și îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer și a supraviețuitorilor. Dan Motreanu reiterează importanța implementării eficiente a acestui plan pentru a face progrese semnificative în combaterea cancerului și pentru a aduce speranță pacienților și familiilor acestora.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )