Organizaţia Forţa Dreptei Ialomiţa a fost lansată oficial, în prezenţa lui Ludovic Orban

Reprezentanţii Forţa Dreptei din Ialomiţa şi-au lansat, oficial, organizaţia judeţeană, în prezenţa liderului de la nivel central, Ludovic Orban. Cu acest prilej, a fost lansat un apel către toţi liberalii cu caracter, care nu acceptă fraternizarea cu PSD, să se alăture Forţei Dreptei, un partid care militează pentru un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român.

Evenimentul a avut loc, mai exact, sâmbătă, 29 octombrie 2022, la sediul din Bulevardul Matei Basarab, bloc Z, parter, la acesta participând: Eugen Dubălaru (preşedintele Organizaţiei Judeţene Forţa Dreptei Ialomiţa); Sorin Fuerea (secretarul general al organizaţiei judeţene); Cristi Braşoveanu (trezorier); Adrian Cârciag (preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Slobozia); Violeta Alexandru (membru, fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale); Ionuţ Moldoveanu (liderul organizaţiei de tineret Ialomiţa şi secretar general adjunct); Gheorghe Catrinoiu (preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Feteşti, fost primar al municipiului Feteşti), deputatul Gabriel Plăiaşu (preşedintele Forţa Dreptei Dâmboviţa) şi Ludovic Orban (liderul Forţa Dreptei la nivel naţional).
După prezentările de rigoare, s-a dat startul la alocuţiuni. Primul a spart „gheaţa” deputatul Gabriel Plăiaşu care a transmis un mesaj de încurajare, de la membrii Forţa Dreptei Dâmboviţa pentru colegii din Ialomiţa. „Într-adevăr este greu drumul pe care noi am pornit. Este o construcţie nouă, de la zero, pe culoarul de dreapta a scenei politice din România. Dar, noi suntem optimişti pentru că, la această oră, este nevoie de Forţa Dreptei pe scena politică din România. Forţa Dreptei nu a apărut aşa din spuma mării, ci ca o necesitate pentru acel electorat care, în 2020, a creditat cu votul lor PNL. O formaţiune politică, ce şi-a înşelat propriul electorat intrând într-un mariaj defectuos cu PSD, repetând marea greşeală din 2012 – cu USL. Prin urmare suntem un partid născut dintr-o necesitate, care atrage oameni de nădejde peste tot pe unde mergem şi constituim Birouri Judeţene interimare pentru moment”, a afirmat preşedintele Forţa Dreptei Dâmboviţa.
La rândul ei, Violeta Alexandru a urat succes echipei de la Ialomiţa, manifestându-şi convingerea că vor face tot posibilul să atragă electoratul de dreapta. „Sunt absolut convinsă că veţi face tot ce este omeneşte posibil să nu lăsaţi electoratul de dreapta. Pe acei oameni, care sunt pe picioarele lor, ce nu mint ca să ajungă într-o funcţie la stat, ci îşi văd de treabă şi plătesc taxe şi impozite în această ţară. Oameni, care au nevoie să creadă că poţi avansa profesional, prin propriile tale abilităţi şi cunoştinţe. Sunt convinsă că nu-i veţi lăsa baltă, ci le veţi oferi posibilitatea să aibă o voce pe scena politică. Pe mine m-a întristat – când am stat să analizez în profunzime, dar nu mă mai miră aşa de tare ca la început – această coabitare dintre PSD şi PNL, dacă mă uit la cum arată preocupările PNL pentru a obţine slujbe la stat, a-şi găsi un loc călduţ în sistemul public sau o cale de a face afaceri. Din această perspectivă, PSD şi PNL se înţeleg foarte bine. Toţi au un singur vis în viaţă, anume cum să ajungă să profite de pe urma resurselor publice. Acestei ţări îi trebuie oameni care au făcut ceva în viaţa lor şi sunt în stare să conducă, îndreptându-şi ochii către nevoile oamenilor şi nu către propriile buzunare. Prin urmare, am încredere că veţi auzi vocea acestor români care sunt pe picioarele lor şi vor să pună umărul să facem treabă în România. Am toată încrederea în Eugen. Mă uit în jur şi văd această combinaţie de oameni care au făcut politică – şi ştiu ce înseamnă să nu-ţi trădezi cuvântul dat – şi oameni care nu au mai făcut, dar sunt dezgustaţi probabil de faptul că în acest moment ajung să conducă cei care una spun şi alta fac. Această combinaţie – de oameni cu experienţă şi oameni care nu au mai făcut politică – este reţeta cu adevărat de succes pentru a câştiga încrederea oamenilor din Ialomiţa. Vă urez succes”, a subliniat Violeta Alexandru.

„Deciziile în mediul politic nu sunt luate atât de repede şi bine cum ne-am dori noi”

O intervenţie a avut şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Forţa Dreptei Ialomiţei, Eugen Dubălaru, care a explicat, celor prezenţi, de ce a intrat în politică. Nu a mai fost membru al niciunei formaţiuni politice până acum. „Se pare că am ajuns la vârsta şi experienţa potrivită pentru a accepta o provocare politică. Am fost greu de convins, dar am făcut pasul. Ideea iniţială mi-a încolţit în minte atunci când am întâmpinat acea criză din sănătate – numită Coronavirus – pe care am resimţit-o cu toţii, în întreaga lume. Mi-am dat seama în primul val că putem plăti o notă de plată destul de mare, dacă nu suntem implicaţi în ceea ce se întâmplă în mediul politic din România. În al doilea rând, fiind în antreprenoriat din 1999, ştiu că deciziile în mediul politic nu sunt luate atât de repede şi bine cum ne-am dori noi…În altă ordine de idei, făcând parte dintr-un ONG care se ocupă de problemele din comunitate, ştiu bine că şi în domeniul social există foarte multe probleme. Am luat decizia de a intra în politică şi sunt pe punctul de a-mi pune experienţa la dispoziţia celorlalţi. Vreau să fiu acolo unde cred că se iau decizii şi pot să schimb lucrurile. Îmi doresc ca timpul meu, al vostru, al nostru, să fie dedicat pentru un proiect de ţară, care să contribuie într-un mod pozitiv la viitorul acestei naţiuni. Deocamdată însă, obiectivul meu este unul organizatoric. Focusul nostru este pe organizaţii. Trebuie să creăm organizaţii puternice în tot judeţul şi bineînţeles că va trebui să intrăm în alegeri cu o echipă puternică. Astfel încât, să putem să generăm voturi pentru Forţa Dreptei”, a punctat Eugen Dubălaru, specificând că, până acum, sunt constituite 12 organizaţii şi încă patru nevalidate.

„România şi comunităţile locale nu pot fi lăsate numai pe mâna unor oameni care nu şi-au făcut şcoala la timp”

Preşedintele Ludovic Orban şi-a manifestat bucuria de a fi prezent la lansarea oficială a Forţei Dreptei în Ialomiţa, mulţumindu-i Violetei Alexandru că s-a ocupat o perioadă de judeţul Ialomiţa. „Pornim la drum cu o echipă deja constituită, ce îşi propune să creeze o alternativă serioasă în judeţul Ialomiţa, să le ofere locuitorilor perspectiva unei vieţi mai bune. Una dintre dorinţele mele este să convingem cât mai mulţi oameni serioşi – care au o carieră, au pus pe picioare o afacere, au o expertiză într-un domeniu sau altul – să se implice în politică. România şi comunităţile locale nu pot fi lăsate numai pe mâna unor oameni care nu şi-au făcut şcoala la timp, n-au nici măcar cei 7 ani de-acasă, nu au nicio legătură cu morala şi nu sunt dedicaţi interesului public. Deci, obiectivul nostru este să atragem de partea noastră cât mai mulţi oameni serioşi, pentru a construi o alternativă, care cu adevărat să dinamizeze administraţia, să ofere o dezvoltare rapidă fiecărei comunităţi locale şi mai ales şansa unei vieţi mai bune”, a precizat Ludovic Orban, specificând că, la ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei. Şi din Ialomiţa sunt liberali – primari, viceprimari – care se vor alătura formaţiunii, la un moment dat. Căci, în prezent, nu pot părăsi partidul fiindcă îşi pierd mandatul şi nu mai au cum să-şi respecte angajamentul faţă de alegători. Întrebat de jurnalişti despre Luminiţa Barcari, liderul a răspuns că aceasta a ratat ocazia de a veni în Forţa Dreptei. Şi, drept urmare, nu are decât să rămână lângă PSD. La rândul lor, Sorin Fuerea şi Gheorghe Catrinoiu au fost întrebaţi de motivul pentru care au plecat din PNL. „Noi nu am părăsit nimic, deja suntem pe aceeaşi direcţie pe care am început. Nu am înşelat electoratul nostru, nu ne-am încălcat anumite principii, ca să spun aşa. Şi vizavi de aşteptările cetăţenilor, eu zic că le-am reprezentat cu demnitate. M-am alăturat echipei Forţa Dreptei pentru că PNL, la ora asta, este aproape PSD”, a accentuat Sorin Fuerea. „Cei care reprezintă PNL la nivel judeţean se comportă exact ca şi cei de la nivel central. Au deturnat principiile liberale şi atunci noi nu ne-am mai regăsit. Nu puteam să urmăm astfel de oameni”, a completat Gheorghe Catrinoiu.
Un răspuns vizavi de acest aspect, a mai dat şi Ludovic Orban. „Sunt primari PNL ce doresc să ni se alăture, care sunt mai apropiaţi ca viziune. Primari cărora nu le place condiţia în care i-a pus conducerea actuală, de a lustrui ghetele lui Ciolacu…Pentru mine astăzi – şi orice om de dreapta din România – PNL nu mai poate să fie un partid devotat. Oricine votează PNL, de fapt votează PSD. Chiar ei spun că proiectul lor este să continue guvernarea împreună cu PSD. Inamicul şi adversarul meu politic de 32 de ani este avatarul Partidului Comunist, indiferent cum s-a numit el de-a lungul timpului, care a ţinut România pe loc. PSD este partidul stagnării, subdezvoltării, sărăciei şi în mare parte principalul vinovat că milioane de români şi-au căutat norocul în altă parte, în lume. Repet, oricine lustruieşte ghetele lui Ciolacu nu poate fi partenerul meu, ci adversarul meu”, a mai adăugat preşedintele Orban.

„Nu pot să mă asociez cu unii care, uneori, vorbesc după propaganda putinistă”

O altă întrebare a vizat o eventuală alianţă cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Liderul a respins categoric o astfel de variantă, dat fiind că membrii acestei formaţiuni nu împărtăşesc aceleaşi valori. „Noi suntem o formaţiune politică democratică, ce are la bază un liberalism conservator. Şi noi avem o puternică amprentă naţională, de reprezentare serioasă, eficientă a intereselor fundamentale ale României şi societăţii româneşti. Dar, cei de la AUR sunt diferiţi. Eu încă nu ştiu ce vor ei, n-am văzut nicio soluţie concretă…Colaborăm cu oameni care seamănă cu noi, cu o gândire apropiată, o viziune. De exemplu, condiţia de colaborare, cea mai bună reprezentare a interesului naţional, este viziunea euro – atlantistă. În care, România trebuie să crească forţa de negociere şi reprezentare în structurile Uniunii Europene, NATO şi cele internaţionale, unde suntem parte. Nu pot să mă asociez cu unii care, uneori, vorbesc după propaganda putinistă. Nu pot să mă asociez cu unii care neagă democraţia. Nu pot să mă asociez cu unii care nu fac decât să genereze ură, în loc de soluţii. Noi suntem oameni serioşi, care propunem cu adevărat cetăţenilor români nu un exerciţiu de ură şi revoltă, ci o variantă serioasă, pe mâna cui să încredinţeze destinele comunităţii locale şi ale României”, a concluzionat Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )