Obiectivul PSD nu a fost acela de a ajunge la guvernare, ci a construi România, care este în derivă

După aproape trei luni de criză politică, România are din nou un Guvern cu puteri depline. Guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit în Parlament cu susţinerea PSD-PNL-UDMR şi a grupului minorităţilor naţionale, strângând 318 voturi pentru şi 126 împotrivă. Iată că ceea ce părea de neconceput sau un scenariu SF, în urmă cu doar câteva luni, astăzi a devenit realitate.

Social democraţii nu văd deloc această alianţă ca fiind una ciudată. Din contra, o privesc ca pe o normalitate la situaţia actuală, căci va conduce la dezvoltarea ţării. Aceasta este şi opinia Ralucăi Dumitrescu, deputat PSD Ialomiţa. „Cred că este un moment deosebit de greu pe care România l-a traversat. Nu mă refer doar de criza pandemică, ci şi la cea economică. Această guvernare a Partidului Naţional Liberal, în orice altă alianţă, nu a funcţionat. Cred că singurii care au fost deschişi la dialog şi au vrut să construiască în toată această perioadă, sunt colegii noştri de la UDMR. În rest, toate celelalte partide politice – cu excepţia PSD-ului şi a formaţiunii AUR, care nu a fost la guvernare –  nu au arătat, niciun pic de disponibilitate pentru a construi o Românie corectă şi echilibrată”, a precizat la radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Raluca Dumitrescu.

Dacă unii privesc cu scepticism ideea guvernării pe şapte ani cu un premier de la PNL şi PSD, prin rotaţie, istoria arată cu totul altceva. În ultimii ani, fiecare partid politic a venit cu un program de ţară, care nu a fost niciodată pe o perioadă mult mai mare decât ciclul electoral. De aceea, din păcate, nu a lăsat domeniile, precum agricultura, sănătatea, dezvoltarea locală, să aibă un echilibru şi un curs normal. „O dovadă clară este Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Indiferent de ce denumire a avut, în orice altă guvernare, s-a arătat a fi o necesitate. La fel, investiţiile din sănătate, modalitatea prin care abordăm problemele din agricultură, ar trebui să fie un plan şi un program de ţară pe cel puţin şapte ani. În ce priveşte rotaţia pentru funcţia de premier… Din punct de vedere constituţional, nu este posibil, dar, în momentul acesta, majoritatea aflată la guvernare şi-a propus modificarea Constituţiei. Este un lucru absolut necesar care a fost cerut şi de Comisia Europeană, în repetate rânduri. Într-adevăr, avem o majoritate în Parlament, de 321 de voturi, cu tot cu UDMR şi minorităţi. Dar, ar trebui ca această majoritate confortabilă să fie dublată de responsabilitatea factorilor decidenţi de a construi o Românie modernă”, a punctat deputatul, accentuând că era nevoie de o majoritate în Parlament ca România să poată depăşi situaţia grea în care şi actualmente se află.

De aceea, atât PSD, cât şi PNL au trecut peste toate afronturile aduse, fiindcă au înţeles că această alianţă a fost făcută pentru binele ţării. „Eu cred că situaţia de astăzi ne arată că avem nevoie de această majoritate. Nu este o abdicare de la doctrina social-democrată, de la valorile pe care noi le-am promovat. Este o necesitate, reclamată de situaţia pandemică şi, în mod special, de situaţia economică prin care România şi întreaga lume trece…

Eu cred că PSD-ul nu a cedat funcţia de premier, la prima rotaţie, ci a venit să construiască. Un element de bază – pe care Partidul Social Democrat l-a avut în vedere în această construcţie – nu a fost de a veni PSD-ul la guvernare, ci a construi România, care este în derivă”, a mai adăugat Raluca Dumitrescu, deputat PSD Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

 

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )