O zi de tabără pentru copii la Jandarmeria Ialomița, cu prilej de sărbătoare

Ieri, 1 septembrie, s-au împlinit 129 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale. Cu acest prilej de aniversare, jandarmii ialomițeni au sărbătorit alături de copiii de la grupul de cateheză „Doar noi…?” al Parohiei Sfântul Nicolae din Amara.
Copiii, au petrecut, astfel, o zi de tabără alături de jandarmi. Curioși și plini de entuziasm, aceștia au descoperit diferite fețe ale meseriei de jandarm, partea de ordine și siguranță publică, dar și cea de pază și protecție instituțională. Au aflat, de asemenea, cum se face accesul la un obiectiv din competență și cum funcționează management-ul operațional, descoperind traseul unui apel la 112.
Au îmbinat partea educativă cu cea distractivă și le-au fost prezentate tehnica din dotare și materialele specifice. Participanții au făcut cunoștință și cu cei doi patrupezi Pej și Hugo, colegii de serviciu ai jandarmilor.

Marea surpriză a fost faptul că au participat la două exerciții demonstrative, la început fiind aproape convinși că este o intervenție reală. A fost o zi specială pentru jandarmii ialomițeni, fiind răsplătiți cu zâmbete, energie și multă bucurie. Și-au îndeplinit misiunea cu succes.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )