O nouă ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an, la titlurile de stat

Compania Națională „Poșta Română“ continuă să ofere oportunități de investiții sigure și accesibile populației prin intermediul Programului Tezaur, lansat de Ministerul Finanțelor Publice. Începând de astăzi, românii au posibilitatea să subscrie pentru două noi emisiuni de titluri de stat, consolidând astfel angajamentul autorităților de a promova economisirea și investițiile la nivelul populației. Cele două emisiuni propuse au scadențe la 1, respectiv 3 ani și oferă dobânzi anuale atractive de 6,00% și 6,75%. Un aspect notabil este faptul că veniturile generate din aceste investiții sunt neimpozabile, ceea ce le face cu atât mai atractive pentru potențialii investitori. Titlurile de stat pot fi achiziționate prin intermediul subunităților poștale în două etape distincte: în perioada 12 februarie – 6 martie 2024, prin rețeaua de oficii poștale din mediul rural, și în perioada 12 februarie – 7 martie 2024, din oficiile poștale din mediul urban.
Sunt eligibile pentru subscriere persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. O caracteristică importantă a acestui program este absența unei sume maxime impuse pentru investiții, oferind astfel flexibilitate investitorilor în gestionarea portofoliului lor financiar. Investitorii au posibilitatea să anuleze subscrierile deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare în perioada de subscriere. După expirarea acestei perioade, subscrierile devin definitive și nu mai pot fi eliminate.
Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt nominative, denominate în lei, fiecare având o valoare de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în programul de emisiune, oferind astfel predictibilitate investitorilor. Este important de menționat că subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu este acceptată, consolidând natura simplă și accesibilă a acestui program. Un alt beneficiu important oferit de Programul Tezaur este posibilitatea de transferabilitate și răscumpărare în avans a titlurilor de stat. Aceasta adaugă un grad suplimentar de flexibilitate și lichiditate investițiilor realizate în cadrul programului.
În concluzie, Programul Tezaur continuă să fie un instrument financiar atractiv pentru români, oferind oportunități de investiții sigure și accesibile. Cu dobânzi competitive, neimpozabile și posibilitatea de răscumpărare în avans, titlurile de stat devin o alegere atractivă pentru cei care doresc să-și gestioneze eficient economiile și să beneficieze de stabilitate financiară pe termen mediu și lung.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )