NUTRICOM SA Olteniţa a demarat producţia de furaje pentru păsări, la sac, destinată populaţiei

Fabrica ultramoderna de furaje a Nutricom

NUTRICOM SA Olteniţa a demarat producţia de furaje pentru păsări, la sac, destinată populaţiei. Furajele sunt făcute cu cereale sută la sută din România şi pot fi achiziţionate la preţuri foarte avantajoase. NUTRICOM SA deţine una dintre cele mai mari şi mai moderne fabrici de furaje din România. Este unul dintre cei mai importanţi producători de nutreţuri combinate şi produse din carne din România. Situată pe malul fluviului Dunărea, în oraşul Olteniţa, în judeţul Călăraşi, la doar 60 km de Bucureşti, fabrica are o capacitate maximă de producţie de 13.000 tone pe lună. Fabrica produce furaje granulate pentru porc, pasăre şi rumegătoare de cea mai înaltă calitate, respectând în totalitate standardele Uniunii Europene. Realizează reţete pentru fiecare specie în parte, utilizând programul de nutriţie BRILL. Specialiştii societăţii oferă consultanţă şi realizează la cerere orice reţetă solicitată. Reţeta va fi conformă cu datele specifice furnizate de beneficiar. Furajele pot fi livrate, la cererea beneficiarului, vrac în maşini specializate sau însăcuit.
Astfel, preţul la furaje pentru păsări, la sac, la Broiler Starter este de 2,35 lei fără TVA pe kilogram; Broiler Creştere – 2,28 lei fără TVA pe kilogram; 21-3 IR – 2,05 lei fără TVA pe kilogram şi 21-4 IR – 2 lei fără TVA pe kilogram. Preţurile nu includ costurile de transport şi se pot modifica în funcţie de costurile materiilor prime.
Garanţia calităţii produselor este asigurată de experienţa şi lunga activitate a societăţii. Înainte de evenimentele din 1989, NUTRICOM SA avea doar Fabrica de Nutreţuri Combinate, extrem de productivă, datorită echipamentelor moderne (pentru acele vremuri) cât şi pregătirii personalului. În prezent, NUTRICOM SA are capital în întregime privat, investitorii urmărind, printr-un proces de modernizare continuă, să aducă activitatea la nivelul standardelor Uniunii Europene. Deţine ferme pentru păsări, bovine, ovine şi porcine, dar şi silozuri de stocare a cerealelor şi a nutreţurilor combinate. Un aspect esenţial din istoria companiei este că în anul 1997 a introdus în premieră în România furajul granulat folosind tehnologia van Aarsen din Olanda. Odată cu retehnologizarea fabricii de nutreţuri combinate, a început, pas cu pas, modernizarea fermelor de porci existente şi achiziţia de noi ferme, înfiinţarea fermelor de pui şi a fermei de tăuraşi din rasa ANGUS. Toate fermele au echipamente moderne care permit obţinerea de rezultate optime. Abatorul din localitatea Modelu a fost complet modernizat. Ca urmare a acestui proces, a fost obţinută o calitate mai bună a carcasei de porc. În momentul de faţă, NUTRICOM SA comercializează carne fresh, piese tranşate precum şi carne ambalată in vid.
Cei peste 250 de angajaţi ai companiei au o vastă experienţă în domeniu, iar din punct de vedere tehnologic, fabrica se află în permanenţă într-un proces de dezvoltare şi modernizare.
La NUTRICOM SA, produsele din carne sunt livrate întotdeauna la termenele stabilite însă, cel mai important, în cele mai bune condiţii din punct de vedere sanitar-veterinar.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )