„NU Votez”, contează! – un proiect de stabilitate, echilibru politic, economic şi social

 

De o bună bucată de vreme, fostul deputat ialomiţean, Mario Ernest Caloianu promovează intens, pe Facebook, un proiect menit să schimbe din temelii întreaga clasă politică.

Mai exact, un proiect de lege, destinat românilor dezamăgiţi de politicienii pe care, doar o parte dintre ei, îi trimit la putere. Pentru ca acest lucru să se schimbe şi la guvernare să ajungă cei mai reprezentativi politicieni, românii trebuie să se implice cu adevărat în procesul electoral. Anume să fie de acord cu adăugarea pe buletinul de vot a opţiunii „Nu votez”.

Căsuţa nouă, introdusă pe buletinul de vot, este destinată tuturor acelor votanţi nemulţumiţi de oferta politică avansată de partidele prezente în cursa electorală. Cu alte cuvinte, dacă nu le convine listele de parlamentari, primari sau consilieri, propuse de şefii de partide, românii au varianta de a pune ştampila pe „NU Votez”, iar partidele sunt obligate să-şi schimbe oferta electorală în proporţie de 50%. Acest lucru se întâmplă dacă cei care au pus ştampila pe „Nu Votez” sunt în proporţie de 50%+1, din cei prezenţi la vot.

Dacă proiectul ar fi pus în practică, pentru prima dată, aleşii propuşi vor trebui să fie pe placul electoratului şi nu a partidelor. Legea propusă are drept condiţie, ca atare, prezenţa la vot obligatorie dar – atenţie – nu votul obligatoriu. În caz că nu-ţi convine candidatul propus, pui ştampila pe „Nu Votez”! În acest fel, prezenţa la vot va fi în număr covârşitor, iar reprezentarea politică va fi întemeiat recunoscută.

Printre altele, mai umblă vorba că fostul deputat Caloianu a purtat discuţii, în sensul unui parteneriat cu Cristian Diaconescu (ex ministrul de externe, actualul lider al PMP). Drept urmare, l-am întrebat pe Mario Caloianu despre iniţiativa sa, cine i se va alătura în demersul său şi dacă liderul Cristian Diaconescu se numără printre cei cu care a purtat discuţii. „Da, am purtat discuţii cu domnul preşedinte Cristian Diaconescu, pentru că îl consider un lider capabil să reprezinte interesele românilor, atât în ţară, cât şi în străinătate. Am discuţii cu diferiţi parlamentari ce nu se regăsesc în actualele partide, ce achiesează la un proiect de stabilitate, echilibru politic, economic şi social. Sunt distinşi deputaţi şi senatori care-mi spun că s-au săturat de o perpetuă campanie electorală şi în Parlament, chiar dacă s-au terminat alegerile. Nu vreau să dau nume, dar sunt convins că dumnealor – distinşii parlamentari de care vorbesc – vor face parte dintr-un proiect de ţară. Aceşti parlamentari vor să facă legi, nu să latre la îndemnul stăpânilor de partid, în Parlament! Şi, aici, mă refer la toate partidele”, a precizat Mario Caloianu, specificând că, din păcate, românii au învăţat de-a lungul istoriei postdecembriste că votul lor nu contează. „Oferta electorală este adresată românilor pentru a satisface interesele puterii şi nicidecum pe ale alegătorilor. Şi, ştiţi de ce? Pentru că, listele le fac <ei>! Nu votezi, pentru că ai înţeles că votul tău serveşte interesul lor! Pentru ei, nu pentru tine! În acest fel s-a născut o manifestare democratică, de altfel, de refuz, de non –participare! Spui, NU VOTEZ! Harta prezenţei la vot a României, din anii 1990 până în 2021, are o descreştere impresionantă. Dacă imediat după Revoluţia din 89, prezenţa la vot era de aproximativ 90%, astăzi este de sub 50%. Dacă facem un exerciţiu de imaginaţie şi reducem numărul persoanelor cu drept de vot la zece, vom află că trei persoane aleg şi decid pentru acestea. Puterea este trasată de trei persoane. Drept rezultat, şapte persoane rămân nereprezentate! 70% din populaţia României, cu drept de vot, nu are  reprezentare în aparatul legislativ. Dacă 50%+1 votează „NU VOTEZ”, listele prezentate de partidele politice trebuiesc schimbate în proporţie de 50%, fiind considerate nereprezentative. Partidele politice vor avea timp ca în termen de 30 de zile să-şi prezinte o nouă ofertă electorală. NU Votez, contează!”, a accentuat Mario Caloianu.

Una peste alta, fostul deputat ialomiţean îşi doreşte un viitor preşedinte al tuturor românilor. În opinia sa, proiectul său www.votobligatoriu.ro, împreună cu un preşedinte al tuturor românilor, poate duce către o Românie respectată în ţară şi străinătate.

Aida ROMAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )