„Nu voi renunța la antrenamente, pentru că am ambiție foarte mare”

Diana Gheorghe, sportivă de performanță, legitimată la CSM Unirea Slobozia, ține foarte mult la sport. Este pasionată de karate, iar în paralel studiază arhitectură, la București, o facultate dificilă, dar pe care se ambiționează să o parcurgă cât de bine poate.

Dacă ar fi să îndrume un sportiv novice de karate pe ce stil să meargă, Diana i-ar recomanda să încerce stilul pe care îl practică ea, dar nu exclude studierea mai multor categorii în același timp, pentru a avea o gamă largă la dispoziție. „Este greu să spun exact, pentru că eu sunt foarte atașată de stilul meu, Shotokan, chit că este mai diferit, în comparație cu altele, precum și Tori, Goju-Ryu. Acestea sunt cumva mai spectaculoase, au anumite pasaje foarte lente, cu tehnici detaliate și ieșite din comun. Stilul meu nu este la fel de spectaculos, dar, la fel există aceste pasaje lente și rapide care, cumva, îi dau un plus. Sincer, mi-ar plăcea să îndrum către stilul meu, Shotokan, dar ar fi frumos să studiem în paralel și alte tipuri. Tinerii ies tot mai greu din casă pentru a face sport, iar asta este o problemă foarte cunoscută. Atât expunerea mai multor sporturi, cât și antrenamentul în sine, activitățile pe care le vor întâmpina sportivii la început, acestea mi se par un punct de plecare destul de bun”, a precizat sportiva, în studio-ul emisiunii „Subiectul Zilei”, difuzată la radio Fresh FM.

Pentru Diana, frecventarea sportului, în care activează, îi conferă, constant, o stare bună. Chiar dacă poate fi obositor, atunci când devine o rutină, începe să fie un mod de viață plăcut, necesar chiar. „Activitățile la club, de obicei sunt, foarte frumoase și interactive. Niciodată nu poți să spui că te duci și pleci de acolo cu o stare proastă. Mai sunt zile în care nu ai starea necesară să faci un antrenament. Ei bine, cumva, îți impui să mergi și activitatea îți intră în reflex, în program. Apoi, începi să te duci constant, chiar dacă ai o stare proastă sau foarte bună. Ieși de acolo la fel de bine și, să spun așa, cu mintea limpede. Recent, am prins câteva săptămâni de facultate fizică, în afară de cursurile care se țin online și am fost nevoită să merg la București, iar acum stau mai mult pe acolo. Dar legat de antrenamente, nici în regim fizic, nici online, nu mă las de ele, chiar dacă nu mai sunt în Slobozia. Mă voi antrena în București și o să continui ceea ce fac. Nu voi renunța la antrenamente, pentru că am ambiție foarte mare”, a concluzionat Diana Gheorghe, sportivă legitimată la CSM Unirea Slobozia.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )