„Nu sunt în Parlament să mă îmbogăţesc”

Guvernul a decis să renunţe la suplimentarea subvenţiei acordate partidelor în acest an. În cea mai recentă variantă a proiectului de rectificare bugetară, trimisă Consiliului Economic Social, Guvernul va aloca 101 milioane de lei, către Autoritatea Electorală Permanentă, acestea reprezentând sume suplimentare pentru subvenţiile alocate la bugetul de stat privind finanţarea partidelor politice (100 de milioane de lei) şi drepturile salariale ale personalului Autorităţii (un milion de lei).

În final, aceşti bani pe care îi primesc partidele sunt inutili. Fiecare partid are un cont. Sumele intră în acel cont şi nu pot fi folosiţi de membrii partidelor aşa cum îşi doresc aceştia. Din banii strânşi până în momentul de faţă, în jur de 178.000 de lei, AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor) vrea să construiască un spital. Astfel a declarat senatorul AUR filiala Ialomiţa, Rodica Boancă, în cadrul unei ediţii a emisiunii „Subiectul Zilei”, difuzată la postul de radio Fresh FM.

„Până să intre AUR în Parlament, nu și-a pus nimeni problema asta, cu câţi bani se aleg partidele politice şi pe ce se cheltuiesc. Pro România de ce primeşte banii? PMP-ul pentru ce îi are? Noi, membrii AUR, din banii pe care îi primim, ca sumă forfetară, ne întreţinem: tot ce înseamnă birou parlamentar, acţiuni politice şi aşa mai departe. Iar dacă nu ne ajunge suma forfetară, cum e cazul meu, luăm din banii din indemnizaţie. Eu nu sunt în Parlament să mă îmbogăţesc, deci eu cred că avem noi, cei de la AUR, o problemă. Eu am intrat în Parlament pentru că am ceva de făcut acolo. Eu am plecat cu gândul de a construi un spital. Şi nu ne lasă să construim nici un spital, nici un sediu social, azil de bătrâni, nici şcoală, nimic, nimic. În schimb, putem să construim un sediu de partid. Şi dacă faci un spital şi îi dai denumirea de sediu de partid? Până la urmă, aşa o să facem. Dar e o inepţie. Noi, membrii AUR, am făcut proiect de lege să se anuleze aceşti bani de la buget şi bineînţeles că nu a votat nimeni. Şi am mai făcut un proiect de lege să ne lase să folosim noi banii ăştia, aşa cum vrem. Şi noi nu intenţionăm să-i folosim pentru presă, pentru manipulare, pentru sondaje etc.”, a adăugat senatorul AUR, Rodica Boancă.

Ludovic Orban se alătură demersului AUR şi a declarat că suma de bani pe care partidele politice de la bugetul de stat pentru cheltuielile zilnice ar trebui diminuată. De fapt, soluţia optimă ar fi să nu se mai suplimenteze aceşti bani. „Nu sunt de acord cu suplimentarea sumei. Eu ştiu că atunci când e campanie electorală, oricine investeşte acolo, chiar şi 3 %. Ca urmare, îşi recuperezi banii pe care i-ai alocat, sunt de acord cu asta. Dar după ce ţi-ai recuperat cheltuiala, de ce să mai primeşti pentru alte cheltuieli? Din atâţia parlamentari, dacă fiecare cotizează câte 1.000 de lei, îşi achită sediile, iau şi cheltuieli în teritoriu, birouri, angajaţi, plătesc parlamentari şi aşa mai departe. Şi mai zic că ţara e săracă şi nu avem bani. Păi, normal era ca partidele politice care se bat cu pumnii în piept că vor să ajute poporul, în vremurile de criză să renunţe de bunăvoie la banii ăştia? Să fi zis: Dom’le, mie nu-mi trebuie”, a concluzionat Rodica Boancă.

Petruţa RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )