„Nu pot să fiu de acord cu această creştere de preţ la apă”

Călărăşenii sunt foarte nemulţumiţi de vestea că vor avea mai mult de plătit la apă, începând cu luna septembrie. Căci şi aşa situaţia este grea, tăvălugul scumpirilor venind de peste tot.
EcoAqua a motivat că a fost o cerinţă, a proiectului pe POIM – Programul Operaţional Infrastructură Mare, de creştere a tarifelor la apă şi canalizare, care, practic, s-au dublat. Nu în ultimul rând, operatorul este nevoit să mărească preţul apei şi din cauza creşterii cheltuielilor cu energia electrică.
Liderul consilierilor judeţeni liberali, George Chiriţă nu este de acord cu creşterea preţului la apă. „Nu pot să fiu de acord cu această creştere de preţ la apă. Eu în şedinţa premergătoare, ordinară a Consiliului Judeţean Călăraşi, în cea de comisii, am cerut un punct de vedere clar al conducerii EcoAqua, cu privire la noile tarife, dar şi cu privire la pierderile înregistrate. Domnul director Eduard Grama a venit în faţa Consiliului Judeţean, ne-a expus termenii contractului care s-a semnat şi nişte baze ce s-au luat în vederea stabilirii acestor preţuri. Eu i-am cerut ca la viitoarea şedinţă să ne prezinte concret, pe fiecare localitate, despre ce sume se vor investi, pentru că este vorba de un proiect foarte mare, dar şi baza scrisă luată în vedere la acest preţ. Va fi o şedinţă extrem de interesantă”, a precizat George Chiriţă, specificând că este obligatoriu ca mas media să fie prezentă la aceste şedinţe pentru a informa cât mai bine populaţia. Însă, lucrurile în această direcţie, cam scârţâie. „Am rămas neplăcut surprins că majoritatea dintre jurnalişti nu sunt invitaţi la şedinţele de Consiliului Judeţean pentru ca aceste informaţii, din această zonă, să ajungă mai bine şi mai repede la populaţie. Le fac, eu, o invitaţie de a participa la şedinţele următoare. Am auzit că au fost unele probleme. Dar, ce pot spune eu, e că dacă reprezentanţii mas mediei vor fi daţi afară din sala de şedinţe, voi ieşi cu ei din şedinţă”, a asigurat Liderul consilierilor judeţeni liberali.

Alexandra TUDOR

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )