„Nu mai avem elite între cei care ne conduc”
Pe 20 septembrie, senatorii şi deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au intrat în grevă parlamentară, până la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, anume data de 25 a aceleiaşi luni. După anunţul liderilor deputaţilor AUR, George Simion, legat de această grevă, parlamentarii partidului au organizat un nou protest pe holurile Palatului Parlamentului. Acesta susţinea că trebuia de mult ca Florin Cîţu să nu mai fie prim ministru al României.
Guvernanţii au folosit tot felul de tertipuri şi au călcat în picioare Constituţia României. De aceea, singura formă prin care membrii AUR puteau să protesteze, era intrarea în grevă parlamentară. Este un gest fără precedent. Tot din acest considerent, nu au participat nici la votul în plen şi în comisii în acea perioadă, deşi au fost prezenţi cu toţii. Nu voiau să gireze, prin votul şi prezenţa lor, grava încălcare a Constituţiei, după cum a declarat senatorul AUR Ialomiţa, Rodica Boancă, în studio-ul emisiunii „Subiectul Zilei” de la Fresh FM.
Aceasta nu îşi regretă deciziile. De altfel, refuzul AUR de a vota nu a reprezentat un impediment pentru celelalte partide. „Acesta este un gest extrem şi, dacă am fi fost şi noi o ţară cu respect pentru nişte legi fundamentale care transced orice interes partinic, toată activitatea din Parlament ar fi trebuit să fie suspendată. Asta, până când se remedia situaţia. Dar noi trăim în România, «în ţara tuturor posibilităţilor», în care nimeni nu respectă nimic şi avem atât premierul, cât şi preşedintele, un neromân – şi nu mă refer la etnia dumnealui – un neromân din punct de vedere spiritual. Sunt oameni care nu s-au născut şi n-au crescut în România, dar au ajuns aici şi s-au îndrăgostit de ţară. O iubesc mai tare chiar decât proprii cetăţeni. Aş fi vrut să văd un astfel de om în conducerea noastră. Nu mai avem elite în guverne şi între cei care ne conduc. Guvernanţii noştri nu pot gândi decât într-un areal foarte strâns. Nu pot vedea în viitor. Nu se pot gândi: Dacă eu iau decizia asta, ce efecte va avea pe termen lung? Dacă închid şcolile, ce se va întâmpla mai departe? Dacă induc panică în oameni, care sunt cuprinşi de frică şi de panică şi îi controlez? Nici Hitler n-a reuşit să-i controleze până la final. Nici Lenin sau Stalin, nici urmaşii lor. Globalismul şi progresismul induc, într-adevăr, ideea unei noi forme de totalitarism, în care populaţia toată se supune unor reguli externe fără a se ţine cont de specificul fiecărei naţiuni. Da, sunt naţiuni care acceptă unele lucruri mai uşor, iar altele care nu. Există ţări ale căror conduceri le-au asigurat oamenilor un trai decent. Şi poţi avea încredere în astfel de conduceri, când îşi spun că trebuie să faci un lucru, fie şi puţin obligat. E, şi mai sunt ţări, ca România, unde 31 de ani n-am avut nicio conducere care să inspire încredere şi să lucreze pentru români”, a precizat senatorul AUR, filiala Ialomiţa, Rodica Boancă.
Petruţa RIDICHE