„Nu contează cât cheltui, când vezi podiumul de premiere şi faci o poză la copil, fiind acolo”

• spune Ionuţ Gheorghe, un susţinător înfocat al karting – ului şi copilului său

Zilele acestea, radio Fresh FM a avut doi invitaţi mai speciali, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”. Anume pe Petrică Ciocan şi Ionuţ Gheorghe, doi împătimiţi ai sporturilor cu motor care trăiesc, prin copiii lor, o a doua tinereţe. Mai exact ce nu au reuşit ei să facă la vremea respectivă, încearcă să înfăptuiască acum prin proprii copii cu kartingul. Ionuţ Gheorghe este implicat din 2016, iar Petrică Ciocan are o activitate mai veche. În ce priveşte capitolul banii investiţi în aceşti ani, nu au făcut o evidenţă. Nici nu s-au gândit la acest lucru, dar consideră că merită pe deplin, ţinând cont de bucuria propriilor copii este nepreţuită. „Eu am mai spus şi voi spune în continuare: Nu contează cât cheltui, când vezi podiumul de premiere şi faci o poză la copil, fiind acolo. Dacă nu este, nu este. Nu putem să forţăm limitele. Dar noi aspirăm şi tragem pentru a urca pe podium. Kartingul este un sport, o educaţie rutieră a copiilor, în primul rând şi o educaţie civică, din punct de vedere a persoanei fiindcă acolo sunt şi nişte reguli de deplasare. Directorul de concurs ţine mult la chestia asta, la prezentare, aliniere. Deci este o şcoală, totuşi. E un program care, zic eu, le prinde bine copiilor. Este şi distracţie. Seara, cu familiile, mergi la un restaurant…e ca un mini concediu de câteva zile în mod regulat. Mai intervine şi pasiunea pentru karting a părinţilor şi copiilor. Oricum, noi ca părinţi suntem mulţumiţi să se termine cursele fără accidente. Siguranţa este pe primul loc şi de aceea căutăm să temperăm copiii că sunt totuşi unii mai răi, care se întărâtă unul pe altul din diverse motive”, a precizat Ionuţ Gheorghe, accentuând că siguranţa primează şi dacă nu există disciplină se pot face şi excluderi din concurs.

Una peste alta, cei doi le recomandă şi celorlalţi părinţi să îndrume copiii spre acest frumos şi interesant sport. „Eu consider kartingul cel mai sigur şi simplu sport. Karturile, prin construcţia lor, nu pun chiar atât de mult viaţa în pericol. Şi la atletism poţi să alergi şi să faci entorsă. Şi acolo e un risc. Chiar dacă nu te afli într-o maşină şi nu ai viteza atât de mare, tot te poţi răni. Este foarte educaţional. Kartingul te educă rutier, comportamental, să nu cazi pradă provocărilor, să ştii să iei nişte decizii foarte bune în timp foarte scurt. Eu aş recomanda părinţilor să îndrume copiii către acest sport. Se merită cheltuiala.

Luăm energie de la cei mici, atunci când îi vedem bucurându-se şi când îi vedem liniştiţi pe banchetă că au terminat ziua de concurs. Apoi, nu este o regulă să fie fată sau băiat. La karting se poate merge pe ambele categorii”, a punctat Petrică Ciocan. „Chiar am doi prieteni care, în ultima perioadă, m-au întrebat cum e cu kartingul că vor să aducă şi ei copiii. Le-am recomandat, ca de obicei, să se ducă la Palatul Copiilor, la Slobozia, să fie iniţiaţi şi dacă doresc să meargă în concursuri naţionale, atunci să mă caute să le spun cum trebuie să procedeze. Dar, eu le-am spus că din start trebuie să se gândească să-şi cumpere un kart ca să aibă nişte costuri rezonabile pe urmă. Sunt şi kart-uri de închiriat. Dar dacă te duci la concursuri să închiriezi un kart, de ordinul a câteva sute de Euro pe concurs, din trei concursuri l-ai cumpărat. Şi eu recomand părinţilor – căci ei sunt cei care decid în primul rând şi finanţează – kartingul. Pentru mine este un sport frumos, dovadă faptul că-l practic neîntrerupt din 2016, de când am cumpărat primul kart. Am făcut şcoala de pilotaj, pe urmă am cumpărat al doilea kart pentru concursurile naţionale. Apoi, a rămas mic kart-ul, că s-a înălţat copilul şi l-am vândut. Am rămas cu kart-ul cel mare cu care concurăm şi anul acesta. Deci este un sport frumos. Cine are dorinţă şi vrea să facă acest sport, eu le recomand cu cea mai mare plăcere să se înscrie la Palatul Copiilor Slobozia. Dar, acum nu ştiu dacă se ţin cursuri la Slobozia. La Buzău, copiii ţin cursurile online. Nu conduc kart-ul, dar învaţă noţiuni tehnice şi legislaţia. Recomandarea este: Părinţi, duceţi copiii la karting. Vedeţi dacă sunt înzestraţi cu acest dar de a conduce sportiv. Iar dacă vă place, căutaţi-ne şi vă îndrumăm ce să faceţi mai departe. Pot lua legătura cu noi pe paginile de socializare. ”, a mai adăugat Ionuţ Gheorghe.

Marius BĂDRĂGAN  

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )