„Noi nu am venit în faţa cetăţenilor cu promisiuni, în care n-ar fi crezut nimeni, ci cu soluţii la problemele simple”

Prima rundă de alegeri, din acest an, s-a încheiat şi combatanţii pot beneficia acum de un moment de acalmie numai bun să analizeze ceea ce au trăit în perioada de campanie. Dar cert este că pentru ambele tabere, câştigători şi pierzători, a fost vorba de o experienţă care, cu siguranţă, va ajuta în viitoarele bătălii electorale.
La Olteniţa, Mihăiţă Beştea a câştigat detaşat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului, cu peste 59% din sufragiile electoratului. Mai exact, 5.934 voturi, peste scorul partidului, la Consiliul Local, numărul fiind de 5.674 de voturi. Victorie a fost şi la capitolul consilieri locali, PSD obţinând 13 mandate, din totalul de 19, fapt ce îi asigură o majoritate confortabilă în derularea programului pe care şi l-a propus pentru următorii patru ani. Principalele ,,ingrediente” ce i-au adus victoria le reprezintă comunicarea şi lucrurile simple, faptul că nu a venit în faţa oamenilor cu promisiuni în care n-ar fi crezut nimeni. ,,Cred că dialogul şi deschiderea către cetăţeni a fost principalul nostru atu. Mesajul pe care l-am transmis a fost deschiderea, faptul că le-am spus olteniţenilor încă de la început că, în cazul în care dumnealor ar alege să voteze cu noi, voi deschide Primăria. I-am asigurat că voi rămâne permanent în dialog, că niciuna dintre soluţiile pe care le vom implementa nu va fi pusă în practică înainte de a o discuta şi analiza împreună cu dumnealor. Noi nu am venit în faţa cetăţenilor cu promisiuni în care n-ar fi crezut nimeni, ci cu soluţii la problemele simple, legate de curăţenie, de lipsa locurilor de muncă. Am discutat foarte mult cu ei în întreaga campanie şi am ajuns împreună la un numitor comun. Anume că doar o administraţie deschisă, transparentă, poate face ca Olteniţa să redevină atrăgătoare pentru agenţii economici”, a declarat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii ,,Subiectul Zilei”, Mihăiţă Beştea, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Olteniţa şi câştigătorul alegerilor locale, pentru funcţia de primar al municipiului Olteniţa, din data de 9 iunie 2024.
Campania i s-a părut lui Mihăiţă Beştea una grea, dar frumoasă. Faptul că a fost în permanenţă înconjurat de prieteni şi colegi, care au venit necondiţionat lângă el, i-a uşurat foarte mult munca. Strategia de campanie a reprezentat-o discuţiile cu cetăţenii, echipa şi voluntarii deplasându-se în absolut toate cartierele din Olteniţa. „Asta a arătat oamenilor că avem deschiderea necesară pentru a discuta cu ei. Rolul voluntarilor şi echipei de campanie o fost unul major şi pentru acest lucru le mulţumesc din suflet. În permanenţă am fost însoţit de 40- 50- 60 astfel de persoane care, zi de zi, mi-au dat puterea să merg în faţa cetăţenilor şi să-mi susţin ideile. Am folosit şi reţelele de socializare în campanie, pentru că asta este societatea în care trăim astăzi. Eu cred că faptul că am comunicat permanent şi, după fiecare zi de campanie, am făcut câte o postare în care le-am spus tuturor unde am fost, ce am discutat, ce probleme am identificat, ce nemulţumiri au cetăţenii şi ce aşteptări au, toată această transparenţă ne-a ajutat foarte mult. O surpriză extrem de plăcută pentru mine a fost şi faptul că am reuşit să atragem tinerii. Cred că asta s-a datorat tot comunicării şi transparenţei. Atunci când întâlneam tineri, la începutul campaniei, îi întrebam ce şi-ar dori de la politicieni şi administraţie. Cred că această abordare m-a făcut mai cunoscut în rândul lor, iar spre finalul campaniei am avut surprize foarte plăcute, în sensul că tineri de 18-19-20 de ani au venit şi m-au întrebat cu ce pot să ajute. Am avut un feedback pozitiv, oamenii m-au primit cu multă deschidere. Au fost şi excepţii, de oameni dezamăgiţi de clasa politică. Căci, indiferent de ce le-am fi spus, nu am fi reuşit să îi convingem să meargă la vot. Dar eu cred că în aceşti patru ani de administraţie va trebui să facem lucruri pentru olteniţeni, astfel încât, în 2028, cei mai mulţi cetăţeni ai municipiului să prindă încredere în clasa politică şi administraţia din Olteniţa şi să iasă la vot”, a precizat primarul ales.

„Această victorie înseamnă foarte mult pentru mine”

Faptul că oamenii din Olteniţa i-au acordat încredere lui Mihăiţă Beştea nu este deloc întâmplător. Căci, Mihăiţă Beştea i-a chemat la sediu pentru a afla ce îşi doresc. Asta pentru ca împreună, să găsească soluţii la problemele lor. De asemenea, s-a deplasat foarte mult în comunitate, pe la uşile şi porţile oamenilor şi a discutat cu fiecare dintre ei. Apoi, în ultimele şase luni de zile, a discutat cu foarte mulţi oameni implicaţi în politică, încercând să îi atragă în echipa sa. Pe majoritatea dintre ei i-a convins, iar acest lucru i-a determinat pe cetăţenii din Olteniţa, care în mod normal nu votau cu PSD, să-şi schimbe opinia. Văzând că uşile partidului sunt deschise şi că în această echipă vin oameni care în trecut au cochetat cu alte formaţiuni politice, au fost determinaţi să acorde PSD-ului încrederea lor şi să voteze. Un mare ajutor i-au dat şi liderii de la nivel judeţean. „De fiecare dată când le-am solicitat ajutorul, au venit alături de noi. Am avut două acţiuni destul de mari şi le mulţumesc tare mult. Au participat într-un număr foarte mare, începând de la preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele Organizaţiei Judeţene, domnul Vasile Iliuţă, cei doi parlamentari, Constantin Bârcă şi Nicuşor Cionoiu, restul colegilor de la nivelul organizaţiei judeţene şi vicepreşedinţii. Absolut toată lumea a fost într-un număr extrem de mare alături de echipa PSD Olteniţa, lucru pe care cetăţenii din Olteniţa l-au sesizat. Cred că şi acesta a fost un motiv pentru care, pe 9 iunie, ne-au acordat votul, conştientizând că vom avea sprijinul necondiţionat al Călăraşiului pentru dezvoltarea Olteniţei”, a spus alesul local, care mărturiseşte că a avut parte şi de multe momente de îndoială pe parcursul campaniei, dat fiind că primarul în funcţie Costinel Milescu a fost un om cu multă experienţă în administraţie. Dar, colegii l-au sprijinit şi i-au dat încredere să meargă mai departe.
Pe parcursul campaniei nu a avut parte de mari provocări, ci doar de câteva mici şicane din partea adversarilor. Dar a considerat că este mai bine să nu le ia în seamă şi să treacă peste ele: „Le-am ignorat, pentru că lucrurile au fost extrem de puerile şi mai puţin credibile. Nu a fost nevoie de intervenţia noastră. Cel mai mult m-am luptat cu zvonurile că am da afară nu ştiu ce categorie de personal care se află în subordinea Primăriei, că am pune nu ştiu ce fel de manager, şef sau directori. Le-am spus tuturor oamenilor, la momentul respectiv, că nu ne gândim pe cine vom pune directori, dacă va fi nevoie să schimbăm pe cineva şi aşa mai departe”.
Chiar dacă a mai participat la campanii, atunci când a aflat rezultatul, Mihăiţă Beştea a trăit un sentiment de bucurie şi satisfacţie. „A fost un sentiment nou pentru mine, chiar dacă am mai participat la astfel de campanii. Este prima oară când candidez pentru poziţia de primar. Toată lumea m-a întrebat de ce nu mă exteriorizez mai mult, de ce nu mă bucur? Pentru că, odată cu această mare bucurie vine şi o mare responsabilitate. Cu mare sinceritate spun că am o strângere de inimă aşa şi sper din tot sufletul să nu dezamăgesc pe nimeni, să duc la bun sfârşit tot ceea ce ne-am propus. Dar, această victorie înseamnă foarte mult pentru mine. Am ocazia, alături de echipă şi de cetăţeni, să facem lucruri ce vor conta pentru Olteniţa. Eu îmi propun să rămân în istoria Olteniţei cu acest mandat şi în special prin repornirea motoarelor economiei olteniţene…Dar de la început le-am spus cetăţenilor că asta nu include un singur mandat, că este un proiect pe minim 12 ani. Pentru a-l duce la bun sfârşit, cu siguranţă, avem nevoie de reuşite destul de rapide. Şi este o presiune destul de mare, pe umerii mei şi ai echipei, să ne atingem cât mai rapid o parte din ceea ce ne-am propus. Le mulţumesc încă o dată olteniţenilor şi îi asigur că vom face o echipă puternică pentru Olteniţa. La preluarea mandatului, în funcţie de ceea ce vom găsi la bugetul local, avem câteva lucruri, nu foarte grele, dar la care ţin mult. Sunt câteva străduţe care arată foarte, foarte, rău şi doresc, dacă timpul ne va ajuta, chiar din toamnă să începem cu asfaltarea lor. Apoi, curăţenia şi atât cât va permite timpul şi bugetul, să începem să reabilităm o parte din trotuare”, a subliniat social democratul.

„Obiectivul meu principal este să rămân apropiat de cetăţeni”

Una peste alta, noul primar spune că a învăţat o lecţie în campania electorală, că trebuie să fie sincer cu oamenii şi întotdeauna să îi consulte atunci când trebuie să ia decizii pentru comunitate. De aceea va avea audienţe în fiecare zi şi va ţine legătura cu ei şi prin intermediul reţelelor de socializare. „Am învăţat că oamenii nu pot fi minţiţi decât o singură dată şi atunci eu îmi propun să nu-i mint niciodată. Îi simt cu mult mai curajoşi, că s-au descătuşat şi sunt foarte apropiaţi. Obiectivul meu principal este să rămân apropiat de cetăţeni. Şi vreau să le transmit un mesaj: Dragi olteniţeni, vă mulţumesc din tot sufletul pentru încrederea pe care mi-aţi arătat-o mie şi echipei mele. Rezultatul este cu mult peste aşteptările mele, m-aţi copleşit cu tot ce am văzut în ziua campaniei, oameni care stăteau la cozi, îmi făceau semne, dădeau mâna cu mine şi mă încurajau pentru povestea asta. Pentru acest lucru, vă promit că voi rămâne acelaşi om, cu aceeaşi deschidere şi cu aceeaşi determinare în viitor”, a mai adăugat Mihăiţă Beştea, noul primar ales al municipiului Olteniţa.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )