Noi nereguli identificate de ITM Călărași, în cadrul ultimelor controale efectuate

În perioada 20 – 30 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.
„În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 22 de controale şi doi angajatori au fost sancţionaţi. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 22 de controale, 21 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 de lei. Pentru neconformităţile constatate, au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere. Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate. Este vorba despre comerţ, construcţii, colectarea deşeurilor periculoase, fabricarea ţiglelor metalice, confecţii textile, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, restaurante și așa mai departe”, transmite inspectorul șef ITM Călărași, Dumitru Nicolae.
Printre neconformităţile constatate, cele mai importante au fost: nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal şi a sărbătorilor legale; nerespectarea termenelor de transmitere a datelor în Revisal; angajatorul nu face dovada comunicării deciziilor de încetare CIM, a adeverinţei şi extrasului REVISAL; necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM; dosarele de personal erau incomplete; nu au fost prezentate autorizatii pentru activităţile cu produse de protecţia plantelor; ambalajele în care au fost produsele de protecţie a plantelor, nu sunt depozitate într-un spaţiu asigurat împotriva sustragerilor; lipsa unor documente de verficare ISCIR, pentru compresorul din dotare, iar căile de circulaţie în magazin erau blocate cu diferite materiale de construcţie.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )