Noi misiuni ale pompierilor ialomițeni, efectuate în acest weekend

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și descarcerarea sunt doar câteva exemple dintre cele 45 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 35 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul acestora, 5 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată și deșeuri menajere), fiind afectate peste 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.
Vineri, în jurul orei 15:30, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină la un accident rutier, produs în localitatea Grivița, pe DN 2C. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Echipajele s-au prezentat la locul accidentului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma lui, a rezultat o singură victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată. Aceasta a fost monitorizată de echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea părții carosabile.
Totodată, un alt accident rutier s-a produs în jurul orei 21:00, în orașul Țăndărei, când un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit. În sprijinul acestora, a fost solicitat și un echipaj al SAJ Ialomița. În urma impactului a rezultat o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de echipajele medicale aflate la locul intervenției. Ulterior, aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei, pentru investigații suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal pe stadionul „1 Mai”- Slobozia.
În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din localitatea Vlădeni. Au ars elemente de mobilier și articole textile. Cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc sâmbătă, 20 august, în jurul orei 22:00. Forțele conjugate de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nero Lupașcu” al județului Buzău și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au acționat neîntrerupt pe parcursul celor aproximativ 17 ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu. Focul a izbucnit la o hală de sortare a deșeurilor menajere, din municipiul Slobozia. Au ars aparatura tehnică din stația de sortare, deșeuri reciclabile și menajere depozitate, aproximativ 800 de tone, deșeuri premestecate din PVC, aproximativ 1 tonă și 200 pubele plastic. Cauza de producere a incendiului este în curs de stabilire.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )