Noi controale ITM Călărași privind combaterea muncii nedeclarate

În perioada 24 – 28 ianuarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale.
Acțiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate (construcții, restaurante și alte activități de servicii de alimentație, întreținerea și repararea autovehiculelor etc.).
Printre neconformităţile constatate în urma verificărilor se enumeră: nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal; negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară; angajatorul nu respectă pevederile referitoare la acordarea sau compensarea concediilor de odihnă; căile de acces şi de circulaţie interioară din depozitul cu materiale de construcţii nu sunt semnalizate corespunzător şi au marcajele şterse în mare parte privind circulaţia autovehiculelor şi a pietonilor; nu s-a consemnat în fișele de aptitudine efectuarea examenelor medicale specifice pentru conducerea autovehiculelor pentru toți lucrătorii.
Au fost verificaţi 35 de angajatori şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei. Pentru neconformităţile constatate, s-au dispus 42 de măsuri cu termene precise de remediere.
Tot în această perioadă s-a desfăşurat şi Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul depozite. Au fost controlate 12 societăţi, din care două verificări s-au efectuat sâmbăta. În aceste cazuri, nu au fost aplicate măsuri şi nici contravenţii.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )