Noi controale ITM Călărași, efectuate în mai multe domenii de activitate

În săptămâna 13 – 19 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat controale în mai domenii de activitate. Principalele sectoare în care au activat sunt agricultură, construcții, comerț, întreținerea și repararea autovehiculelor și fabricarea pâinii, a prăjiturilor și produselor de patiserie.
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relații de muncă au verificat 29 angajatori. În urma controalelor, au fost sancţionaţi 8 angajatori, aplicându-se 2 amenzi în valoare de 6000 de lei şi 6 avertismente. De asemenea, au fost dispuse 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
„Totodată, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au realizat 23 de controale. Au fost sancționați 21 angajatori, s-au aplicat 2 amenzi în valoare de 8.000 lei și 37 de avertismente. Iar pentru remedierea deficiențelor, inspectorii au dispus 41 măsuri cu termene precise de rezolvare.
De menționat că, în domeniul securității și sănătății în muncă, sunt în desfășurare următoarele campanii: Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor; Campania națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereal, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale; Acțiune pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional”, informează Nicolae Dumitru, inspector șef ITM Călărași.

Cătălina GHEORGHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )