Noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie, pe raza judeţului Ialomiţa

Pe parcursul week-end-ului, forţele de ordine au continuat acţiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Astfel, în perioada 19-20 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ialomiţa au desfăşurat activităţi de verificare pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ialomiţa.

Activităţile forţelor angrenate sunt în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de protecţie individuală şi a tuturor măsurilor şi interdicţiilor impuse de autorităţi, conform normelor legale în vigoare, în acelaşi timp vizând şi verificări în  mijloacele de transport  persoane.

În urma activităţilor de control, au fost verificate peste 170 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ialomiţa, cu privire la respectarea recomandărilor sau interdicţiilor pe timpul stării de alertă. În urma verificărilor, au fost identificate 17 persoane, care nu au respectat măsurile de protecţie individuală.

De asemenea, au fost verificate 20 de mijloace de transport  persoane, din judeţul Ialomiţa. „În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţa, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur”, a precizat subinspectorul de poliţie Ludmila Dascălu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )