Noi acțiuni de prevenire în serviciul comunității ialomițene

Polițiștii ialomițeni, împreună cu reprezentanți în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Ialomița și lucrătorii ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au continuat, începutul lunii, verificarea gradului de respectare a regulilor epidemiologice.

Astfel, în contextul prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a măsurilor privind starea de alertă, forțele de ordine au desfășurat șase acțiuni punctuale. Acestea au vizat societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri din municipii și din județ, zone aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acțiunilor, forțele implicate au verificat 60 de obiective / locații de interes și au controlat peste 70 de vehicule, zece dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și altele destinate angajaților ce lucrează departe de casă.

Ca urmare a abaterilor constatate la nivel judetean, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; alte două în cazul unor persoane care nu au respect măsură izolată la adresa declarată și șase amenzi pentru neportul măștii de protecție în spațiile unde acestea sunt obligatorii.

De altfel, portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în cele publice deschise (piețe, târguri, bâlciuri, stații pentru transport în comun etc) .

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )