Noi acţiuni de amploare desfăşurate pe raza municipiului Slobozia

Zilele acestea, 47 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale şi al jandarmilor ialomiţeni au acţionat pe raza municipiului Slobozia. Verificările forţelor care s-au mobilizat au vizat prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 şi diminuarea riscului de producere a accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, precum şi în zonele unde se produc aglomerări de persoane: în pieţe, târguri, centre comerciale şi terase. De asemenea, au fost efectuate controale la 48 de societăţi comerciale cu puncte de lucru în municipiul Slobozia. Acţiunile  au fost orientate pe latura preventivă/informativă, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare pfizică.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate, în total, 293 de persoane şi controlate peste 214 autovehicule, în special transportul în comun de persoane. Prin urmare, pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 13.335 de lei. Sancţiunile au fost aplicate atât pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât şi pentru încălcarea normelor rutiere. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reţinute trei permise de conducere.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )