Nicolae Ciucă nu susţine măsura limitării folosirii cash-ului, dar admite că trebuie găsite măsuri care să combată evaziunea fiscală

În cadrul unei recente şedinţe a PNL, liderul Nicolae Ciucă a afirmat că el nu susţine măsura privind limitarea folosirii cash-ului, dar că trebuie găsite şi măsuri care să combată evaziunea fiscală. În opinia sa este nevoie ca măsura să fie foarte bine analizată, căci nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ. „Eu nu susţin măsura limitării cash-ului, ca să fie clar. Dar realitatea este ca trebuie să şi găsim soluții care să combată evaziunea fiscală. Vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ”, a spus preşedintele PNL, despre măsura inclusă în ultima Ordonanţă a Guvernului pentru reducerea deficitului. Măsură pe care, personal, nu o consideră o soluţie.
Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare. El a anunţat că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )