Neurologul Teodor Stoiculescu a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Călăraşi

Consilierii locali i-au acordat medicului specialist neurolog, Teodor Stoiculescu, titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Călăraşi, pentru cei 45 de ani de activitate în slujba comunităţii şi implicarea deosebită în tratarea şi vindecarea bolilor neurologice. Distincţia a fost conferită la iniţiativa viceprimarului Nicolae Dragu.
Potrivit Referatului de aprobare a proiectului de hotărâre adoptat, în data de 31 august 2023, de către aleşii locali, doctorul Teodor Stoiculescu s-a născut la data de 10 aprilie 1950, în municipiul Călăraşi. În perioada anilor 1957-1964, a urmat cursurile Şcolii Generale Nr. 1 Călăraşi. S-a înscris, în iulie 1964, la concursul de admitere al Liceului „Barbu Ştirbei” (n.r. Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”), unde a fost admis în primii 10 candidaţi, în vederea urmării cursurilor acestei instituţii de învăţământ. În urma examenului de Bacalaureat, din luna iunie a anului 1968, a obţinut media 10. În perioada anilor de liceu, a fost unul dintre elevii de frunte, participând, an de an, la olimpiadele organizate la nivelul municipiului şi judeţului Călăraşi, fiind un exemplu demn de urmat şi de ceilalţi elevi. În perioada 1969-1975, acesta a urmat cursurile Facultăţii de Medicină „Carol Davila”- Secţia Militară Bucureşti, obţinând titlul de doctor în medicină generală. În perioada studenţiei, în al treilea an de studiu, a publicat lucrarea „Aspecte morfologice ale endometrului în boala abortivă de origine hormonală” (1971), aceasta fiind premiată de conducerea facultăţii. După ce a absolvit facultatea, în luna august a anului 1975, prin repartiţie guvernamentală, a fost numit medic militar, în cadrul Garnizoanei Brăila, unde şi-a desfăşurat activitatea de medic neurolog pe Secţia de Neurologie, îmbinând activitatea profesională cu învăţământul, obţinând, în anul 1985, specialitatea de medic specialist neurolog. În anul 1989, a publicat lucrarea „Porfiria acută intermitentă”, care s-a bucurat de un succes deosebit în plan naţional. În luna martie a anului 1991, a fost numit şeful Secţiei de Neurologie, pentru activitatea deosebită pe care a desfăşurat-o în domeniu.
Timp de 15 ani, cât a fost şeful Secţiei de Neurologie, a tratat şi vindecat mii de oameni, fiind apreciat atât de conducerea spitalului, cât şi de autorităţile publice locale. De asemenea, s-a implicat în modernizarea secţiei, dar şi în pregătirea profesională a personalului din subordine.
Doctorul Teodor Stoiculescu s-a pensionat, în anul 2015, dar nu a încetat să profeseze ca medic specialist, acesta desfăşurându-şi activitatea în cadrul S.C. Aprilia Teo S.R.L., unde tratează cetăţeni aflaţi în suferinţă cu acelaşi profesionalism şi devotament, fiind recunoscut ca o somitate a medicinii româneşti în specialitatea Neurologie.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )