„N-avem nicio investiție făcută de Primăria Slobozia, cu buget de la instituție!”

În luna mai, senatorul AUR, Filiala Ialomița, Rodica Boancă, a organizat un meeting de protest în fața Primăriei Municipiului Slobozia. Inițiativa acesteia s-a bazat pe principalele probleme pe care le are orașul în momentul de față. Proiectele sunt adoptate haotic, fără a fi luate într-o ordine a priorităților. De asemenea, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Rodica Boancă a explicat faptul că proiectele actuale, preluate de la vechea administrație, sunt continuate pe aceleași principii, neadaptate la nevoile actuale. „Avem probleme mari în orașul ăsta, cu administrația publică și cu faptul că demarăm niște proiecte… Eu înțeleg că există niște termene, dar ele, uneori, se mai pot și amâna. Pentru că primarul de dinainte, care urmează să răspundă, și el, în fața anchetatorilor, a inițiat niște proiecte cu finanțare europeană. Am intrat pe site-ul Primăriei și am văzut că se continuă, practic, acele proiecte începute de Mocioniu, nu este niciunul în plus. Când domnul primar din zilele noastre a câștigat alegerile din 2020, a spus că, în primul rând, va face parcări supraterane. Ce a înțeles dumnealui din a face parcări supraterane, a fost să mute, să scoată acele garaje. Câte garaje erau? Să zicem 10 garaje și au făcut loc unor 12 mașini. Că, într-un garaj, intra o mașină și 20% dintr-altă mașină. Deci, practic, n-am făcut nimic. M-am uitat pe proiectele actuale și n-avem nicio investiție făcută de Primăria Slobozia, cu buget de la instituție! Deși, domnul primar s-a lăudat, la începutul anului, că avem bani la buget. Față de alte dăți, de data aceasta erau bani la buget. Dar, bine, noi avem niște gropi de plătit, niște piețe… Se fac lucrări pentru pistele de biciclete. Nu am nimic cu pistele de biciclete, chiar mi-ar plăcea să văd bulevardele libere, fără mașini parcate stânga-dreapta. Mi-ar plăcea să se circule fluid, ușor, totul lejer și, în spatele blocurilor, să poți intra să parchezi liniștit… Aș fi cea mai fericită! Așa văd și eu lucrurile. Da, bulevardele trebuie să fie pentru circulație, nu pentru parcare. Bun, perfect, dar unde le ducem noi pe acele mașini? Pentru că, în momentul de față, în Slobozia, proporție de 60-70% dintre locuitori au cam câte două mașini pe familie. Asta înseamnă că s-a triplat numărul de mașini din parcări. Nu mai poți să le parchezi în spatele blocului pe toate. Există niște variante și i-am transmis domnului primar, la un moment dat, într-o postare, o fotografie. Un model foarte simplist: niște piloni de susținere, rampă deasupra, intrare și ieșire în rampă și se dublează ce-i la sol cu ce-i deasupra lui. Nu acoperă absolut nimic pentru că este liber. Sunt soluții. Doar că văd că nimeni nu le mișcă și nu le așază în tiparul în care trebuie”, a precizat senatorul AUR.
Toate aceste probleme sunt, deja, comunicate Primăriei. Răspunsurile primite sunt, însă, seci și neconcludente. Problemele vor suporta, așadar, amânare. Rodica Boancă susține că totul pleacă de la administrație. Dacă administrația ar îndruma oamenii să își facă, în dreptul lor, curățenie, un spațiu verde și așa mai departe, orașul ar arăta altfel. „Avem foarte multe probleme, cum ar fi faptul că domnul primar nu ține audiențele, nu răspunde cetățenilor, felul în care arată orașul… Este o gălăgie, o dezordine și o debandadă peste tot… Avem două cartiere adiacente, care nu sunt absolut deloc luate în vizor de domnul primar. Cu străzi neasfaltate, pline de noroi, în care locuiesc familii ce trebuie să se ducă la locul de muncă. Deci, noi facem piste de bicicletă și n-am asfaltat orașul? Adică, despre ce vorbim? Primăria nu-și permite acum să blocheze orașul. Deci chiar nu-și permite lucrul ăsta. Să vină la mine pe stradă acolo, să vadă câte mașini sunt parcate stânga-dreapta, pentru că nu avem zonă de parcare. Să vadă, după aceea, cum rezolvă problema. Nu mai zic de iarbă, parcuri murdare, spații verzi neîngrijite, dar, în schimb, foarte mulți arbori care sunt defrișați și tăiați… Am adresă trimisă anul trecut pe aceste probleme. Am primit niște răspunsuri fade, de doi bani, în bătaie de joc, de parcă s-a întâlnit hoțul cu prostul și eu sunt prostul în povestea asta. Doar că nu sunt prostul în povestea asta. Repet, eu nu am de câștigat nimic personal din toată treaba. Eu am casa mea, curtea mea, pot să stau liniștită. Dar chiar mă preocupă ce se întâmplă cu oamenii din jurul meu. Locuiesc în acest oraș și vreau să trăiesc în continuare aici, inclusiv să-i îndrum pe copiii mei să rămână acasă.
Oamenii pot fi încurajați din fiecare bloc să se implice, să li se pună la dispoziție anumite plante, arbori și așa mai departe, să-și planteze un spațiu verde, să și-l îngrijească… În fiecare bloc e câte un om disponibil să facă lucrul ăsta. Doar că nu sunt încurajați. Ar fi atât de simplu! Prin acest protest, am sperat să trezim cetățenii și Primăria, să arătăm că nu suntem niște lași și nu vorbim doar pe la colțuri. Vrem să fim asumați, să ne vedem fiecare responsabilitățile pe care la avem, iar primarul să-și respecte măcar o parte din promisiunile electorale. De asta l-au ales oamenii, să facă ce a spus că face”, a încheiat Rodica Boancă, senator AUR Ialomița.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )