Muzeul Județean Ialomița se asociază cu Consiliul Județean, în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024”

Muzeul Județean Ialomița va participa la „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024”. Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024 a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Mediului nr. 324/2020. De asemenea, a fost modificat prin Ordinul nr. 180/2022. Conform acestuia, este eligibilă a participa în cadrul acestui Program național orice instituție publică, sub rezerva îndeplinirii cumulative a criteriilor de eligibilitate. În acest sens, este necesară depunerea unui dosar de acceptare ce trebuie să cuprindă printre altele şi formularul cererii de finanţare prevăzut în anexa nr. 6 la Ghidul de finanțare. Cererea de finanţare are la bază hotărârea privind participarea la program din care să rezulte asigurarea contribuţiei proprii necesare achiziţionării autovehiculului nou. „Prin proiectul de hotărâre, se propune casarea unui autovehicul care este uzat, aflat în parcul Muzeului Județean Ialomița, și achiziționarea de către acesta a unui autovehicul nou, prin programul Rabla, cum este îndeobște cunoscut. Valoarea finanțării solicitate este de 7.500 de lei, reprezentând prima deplasare a acestui autovehicul uzat”, a precizat secretarul județului Ialomița, Robert Ionescu, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean.
Este vorba despre un nou autoturism, cu 5 locuri, ce va fi achiziționat, fiind necesar atât deplasărilor pe teren a personalului specializat (arheologi, muzeografi), cât și pentru rezolvarea problemelor privind asigurarea funcţionării instituţiei. Diferenţa până la valoarea de achiziţie a autovehiculului este asigurată din bugetul Muzeului Județean lalomiţa, conform sumelor alocate cu această destinaţie de la bugetul Judeţului Ialomița. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de către consilierii județeni.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )