MOL România și Fundația Pentru Comunitate susțin financiar sportivii și artiștii

MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celor de-a 16-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin toate acestui program, 186 de proiecte din domeniile artei și sportului vor primi finanțare în valoare de 563.000 lei, 581 de tineri sportivi și artiști devenind beneficiari direcți ai acestor. De la prima ediție a proiectului, din 2006 și până în prezent, 3.062 de tineri sportivi și artiști la primit finanțare, suma totală alocată fiind de 5.467.000 lei.

Din echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au făcut parte șase sportivi beneficiari ai diferitelor ediții ale Programului MOL de promovare a talentelor: Szőcs Bernadette – tenis de masă, Incze Kriszta – lupte libere, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot, Miklós Andrea – atletism, David Popovici a obținut locul 4 la 200 metri liber și 7 la 100 metri liber, Szőcs Bernadette locul 5 la dublu mixt și în echipă, Incze Kriszta și Robert Glință locul 8 la lupte libere, respectiv 100 metri spate.

“Suntem foarte mândri și foarte bucuroși că am ajuns la cea de-a 16-a ediție a programului MOL pentru susținerea tinerelor talente. Tinerii pe care i-am sprijinit de-a lungul acestor ani și-au demonstrat tot atât de Jocurile Olimpice de la Tokyo, cât și la diferite alte competiții interne și internaționale. Pentru noi, echipa MOL România, este o onoare că le-am putut fi alături încă de la început, iar acestea au unii dintre ei sunt deja parte a unei elite internaționale, reconfirmă nivelul programului nostru, rigurozitatea metodelor de selecție și nu alimentează energia pentru a merge mai departe ”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La ediția din acest an a programului au fost înscrise 409 proiecte, prin care 1.114 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 2.667.000 de lei. Alocarea fondului de 563.000 lei sa făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă. Au fost declarate câștigătoare 186 de proiecte, prin care obțin finanțare 581 de tineri talentați. Cele 99 de proiecte sportive sunt susținute cu suma totală de 223.000 lei, cele 53 din domeniul artelor cu 200.000 lei, iar încă 34 din categoria de vârstă de peste 18 ani, cu 140.000 de lei.

„Bucuria acestui moment, care a ajuns la cea de-a 16 -a ediție a acestui program, ne-a fost umbrită de despărțirea de Ivan Patzaichin. Timp de șapte ani el a făcut parte din juriul Programului MOL de susținere a tinerelor talente și a fost pentru noi o onoare să fie cunoaștem și să beneficieze de prezența și prețurile lui în identificarea tinerelor talente. Îi mulțumim pentru că ne-a fost alături, pentru că ne-a servit drept exemplu și nu putem decât să promitem că mergem mai departe, purtându-l în gândurile noastre ”, a declarat András Imre, Directorul Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finanțate parțiale sau integrale sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (2 )