MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele Programului „Permis pentru viitor“

În cadrul celei de-a 9-a ediții a programului “Permis pentru viitor,” lansat la sfârșitul lunii noiembrie 2023, MOL România și Fundația Pentru Comunitate au făcut publice rezultatele concursului de proiecte. Cu o participare record, 381 de proiecte au fost evaluate, iar 35 de tineri din medii defavorizate au fost selectați pentru a primi finanțare în valoare totală de 140.000 lei, acoperind costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente.
De-a lungul celor nouă ani de la lansarea Programului, 372 de tineri au beneficiat de sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Gábor Mozga, CEO al MOL România, a subliniat importanța programului, afirmând că „tinerii care provin din medii dezavantajate au provocări mai mari la intrarea pe piața muncii, iar posibilitățile materiale reduse îi pot împiedica să obțină calificările utile pentru poziții mai bune“. Perioada de aplicare a programului a fost între 24 noiembrie 2023 și 24 ianuarie 2024, atrăgând un număr record de 381 de proiecte. Acestea au provenit din 39 de județe și din capitală. Solicitările au variat de la obținerea permisului de conducere pentru categoriile B, BE și B adaptat, până la categoriile C, CE, D, DE, tractoare agricole și chiar o solicitare pentru tramvai.
András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, a explicat că tinerii câștigători vor încheia un contract cu fundația și vor alege o școală de șoferi din zona lor de domiciliu. „Ediția prin care aniversăm primul deceniu al Programului va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie“, a adăugat Imre. Beneficiarii acestei ediții provin din 21 de județe, iar din cei 35 de câștigători, 30 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru categoria B, patru pentru categoria C/CE și un tânăr pentru categoria D/DE.
Programul „Permis pentru viitor“ se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România și reprezintă al patrulea program organizat pe termen lung de Fundația Pentru Comunitate. Scopul său este de a sprijini dezvoltarea comunităților locale, oferind tinerilor cu posibilități materiale reduse acces la permisul de conducere, facilitându-le astfel intrarea și consolidarea pe piața muncii.
Lista completă a proiectelor câștigătoare este disponibilă pe site-ul Fundației Pentru Comunitate. Cei interesați pot afla mai multe detalii accesând site-ul sau contactând fundația telefonic.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )