Misiunile salvatorilor ialomițeni desfășurate la sfârșit de săptămână

La nivel județean, 39 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD în ultimele 72 de ore. Salvatorii ialomițeni au desfășurat, în total, 49 de misiuni la care au fost solicitați.
În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată, în municipiul Fetești. Au ars aproximativ 600 de metri pătrați din acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Sâmbătă, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme și cinci persoane. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, toate persoanele implicate au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
Un alt accident rutier, în care a fost implicat un autoturism și o autoutilitară, s-a produs în municipiul Slobozia, duminică. Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit evenimentul rutier, în urma căruia au rezultat trei victime conștiente și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
Tot ieri, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe raza comunei Gheorghe Lazăr, pe DN 2A. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime fără urme traumatice, neîncarcerate și conștiente. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
Tot în perioada de referință, o locuință din orașul Amara a fost cuprinsă de flăcări. Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea incendiului. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care prezenta o plagă la nivelul membrului superior, și altor 2 persoane ce au suferit un atac de panică. Au fost deteriorate elemente de mobilier, electrocasnice, articole textile și acoperișul pe o suprafață de 10 metri pătrați. În total, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a patru incendii înregistrate la nivel județean.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )