Miratopia, un spaţiu unic cu proiecţii interactive la Sun Plaza

Până pe 11 iulie, Sun Plaza deschide porţile către o experienţă extrasenzorială unică, Miratopia – un spaţiu cu proiecţii video interactive, realizat cu ajutorul tehnologiei digitale, menit să trezească simţurile şi să îi poarte pe vizitatori într-o lume aproape magică.

La etajul 1 al centrului comercial, în zona centrală, vizitatorii pot intra în studioul amenajat cu ajutorul unei tehnologii ce are la bază senzori de mişcare, astfel că proiecţiile video se vor modifica în funcţie de comportamentul lor. Clienţii centrului comercial vor putea face astfel o călătorie prin tărâmuri extraordinare, cu detalii uimitoare inspirate de lumea subacvatică, terestră, de înaltul cerului, până la spaţiul cosmic.

Lucrările se transformă în funcţie de prezenţa oamenilor – aici distincţia dintre privitor şi artă este complet dizolvată, exemplificând exact modul în care tehnologia digitală extinde lumea artei. Experienţa este potenţată de sunetul dedicat fiecărui moment. Elementele grafice interactive şi modurile diverse de a interacţiona, fac experienţa cu adevărat specială şi instagramabilă. Proiecţiile durează aproximativ 10 minute şi sunt compuse din şapte momente diferite.

Vizitatorii vor putea pătrunde în lumea subacvatică şi interacţiona cu vietăţile marine. Vor sta aproape de rechini, vor încerca să atingă meduzele şi astfel vor înţelege mai multe despre această lume misterioasă. Vor continua călătoria într-un spaţiu terestru liniştitor, înconjurat de snopi de grâu imenşi şi de un cer superb, unde vor putea descoperi ce se întâmplă când încearcă să interacţioneze cu elementele proiectate în jurul lor. Vor păşi apoi în pădurea magică, un spaţiu ireal de frumos ce îi va primi cu fluturi şi licurici, animăluţe şi copaci strălucitori. Vor fi invitaţi să interacţioneze cu elementele din jurul lor pentru a descoperi „magia” pădurii. Călătoria continuă spre cer, unde vor putea dansa printre nori şi le vor putea schimba forma, însufleţindu-i cu mişcările lor.

Siluetele celor din cub se vor transforma în lumină, iar poziţia lor va influenţa dinamica grafică, fluidă, electrizantă a acesteia. Vor putea păşi pe Soare şi interacţiona cu suprafaţa lui, generând explozii solare. Vor vedea îndeaproape cum arată suprafaţa de plasmă fierbinte a astrului ce face posibilă viaţa pe Pământ. Vor pătrunde apoi în spaţiul cosmic şi se vor plimba printre planete. Au ocazia unică să interacţioneze cu stelele, planetele, cometele şi să descopere un spaţiu pe care doar astronauţii au privilegiul să îl cunoască.

Miratopia este recomandată persoanelor de toate vârstele. Intrarea este gratuită şi înregistrarea propriilor experienţe pentru postarea lor în Social Media este încurajată. Centrul comercial a pregătit surprize pentru a face experienţa cu adevărat memorabilă.

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureştiului, având o suprafaţă construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spaţiu de relaxare şi o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În anul 2018, Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare şi extindere din piaţa de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar şi multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food court-ul şi reamenajată o parte din terasa exterioară.

Ramona BUTNARIU

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )