Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, promovează investiţiile în educaţie în judeţul Călăraşi

Miercuri, 23 august, ministrul liberal al Educaţiei, Ligia Deca, s-a aflat în judeţul Călăraşi, ocazie cu care a avut şi o întâlnire cu primari, preşedinţi de filiale locale şi reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal. Evenimentul a avut loc ulterior vizitei pe care ministrul Deca a făcut-o Şcolii Gimnaziale nr. 1 Curcani, unde se desfăşoară o şcoală de vară, cu ateliere de literaţie, numeraţie şi robotică. Întâlnirea politică a PNL Călăraşi a avut loc în municipiul Olteniţa, aceasta fiind iniţiată de preşedintele Ciprian Pandea şi susţinută de primarul Costinel Milescu şi prefectul Valentin Barbu.
Ministrul Ligia Deca a purtat dialoguri constructive în special cu primarii liberali, punându-se accent pe prevederi ale noilor Legi ale Educaţiei, dar şi pe investiţiile în infrastructura şcolară, mai ales că la finalul discuţiilor s-au semnat şi contracte de finanţare privind dotări în şcolile călărăşene.
S-au semnat 20 astfel de contracte de finanţare venită de la Uniunea Europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru dotarea şcolilor cu mobilier, echipamente IT şi laboratoare noi. Valoarea totală a proiectelor depuse de autorităţile publice locale, din întreg judeţul Călăraşi, pe toate apelurile deschise prin P.N.R.R., de către Ministerul Educaţiei, depăşeşte suma de 203 milioane lei.
Astfel de fonduri au fost accesate de administraţiile liberale care au răspuns apelului de proiecte al Ministerului Educaţiei, după cum urmează: Olteniţa, Alexandru Odobescu, Chiselet, Cuza Vodă, Dichiseni, Dorobanţu, Dragalina, Jegălia, Luica, Mitreni, Modelu, Nicolae Bălcescu, Plătăreşti, Radovanu, Şoldanu, Spanţov, Ştefan cel Mare, Tămădău Mare, Ulmu şi Unirea.
Agenda zilei din judeţul Călăraşi a ministrului Ligia Deca s-a încheiat cu o vizită la Şcoala Gimnazială Prof. Lucian Pavel, din municipiul Olteniţa, aflată în reabilitare şi modernizare.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )